Ser frem til å jobbe med utviklingen av Norges første private universitet

Jens Barland går fra Institutt for design ved NTNU på Gjøvik til Høyskolen Kristiania.
Jens Barland, her under NTNUs styremøte i oktober, forlater statlig sektor til fordel for privat. 
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

Jens Barland, her under NTNUs styremøte i oktober, forlater statlig sektor til fordel for privat.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

- Jeg skal undervise i tre fag ved NTNU som planlagt våren 2019, og så er planen å være på plass ved Høyskolen Kristiania fra og med høsten 2019, sier Jens Barland.

Han går fra stillingen som førsteamanuensis ved Institutt for design ved NTNU i Gjøvik til en tilsvarende stilling ved Høyskolen i Kristiania sitt Institutt for markedsføring, økonomi og innovasjon.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

- Jeg får jobbe videre med faget mitt og det jeg brenner for, samtidig som jeg blir med i et team som skal utvikle Norges første private universitet. I den jobben er det en fordel med alle erfaringene fra NTNU og den fusjonen vi har vært gjennom, sier Barland.

Han understreker at det ikke er bare enkelt å slutte ved NTNU.

- Det er vondt å forlate NTNU. Min kone sier at jeg har kjærlighetssorg for jobben jeg forlater, og det er vel rett. Men det er også et moment her at jeg bor i Bærum, og at det da er enklere med en jobb i nærmiljøet.

Barland ble akademiker først i godt voksen alder. 52-åringen hadde 20 år i mediebransjen bak seg, blant annet som sjefredaktør og administrerende direktør i Stavanger Aftenblad da han i 2012 fullførte sin doktograd ved Universitetet i Oslo og begynte i jobben ved Høgskolen i Gjøvik.

Barland ble i 2014 tildelt «Prisen for fremragende studiekvalitet», også kjent som «Årets lærer», av Høgskolen i Gjøvik.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Konflikten ved IHS:

Undersøkelser av arbeidsmiljø og konflikter får krass kritikk

- Jeg er ganske kritisk til hva som skal komme ut av dette. Jeg tror ikke de finner noen sannhet. Dette er ikke en objektiv undersøkelse, sier professor Håkon With Andersen ved NTNUs Institutt for historiske studier (IHS).

- Fakultetene er neppe den beste måten å organisere på, men det er det beste vi har

Nord universitet mener fakultetsmodellen er riktig i den oppbyggingsfasen de er inne i, mens Universitetet i Oslo nå ser på hvordan de skal tilpasse ledelse og organisasjon for å gjøre den jobben de skal. - Strukturer kan hindre tverrfaglighet, men man må akseptere den strukturen man har, sier Oslomet-rektor Curt Rice.

Ytring:

Campusprosjektet er både en trussel og en mulighet

En fortetting uten at det planlegges for hvordan vi skal videreutvikle eksperimentell infrastruktur vil svekke NTNU på sikt, skriver forfatterne av denne ytringen.

Foreslår å fjerne musikk, kunst og medievitenskap fra KAM-senteret for å bevare trehusene

Institutt for arkitektur og teknologi åpner for å splitte opp KAM for at de skal få nok plass i Høgskolebakken.