Studenter fra sør får studere gratis i Norge igjen

Studenter fra utviklingsland kan på nytt komme til Norge for å studere gratis etter at kvotestudentprogrammet ble avviklet i 2016.
Hans Fredrik Grøvan, Kristelig Folkeparti, Vest-Agder 
        
            (Foto: Peter Mydske)

Hans Fredrik Grøvan, Kristelig Folkeparti, Vest-Agder  Foto: Peter Mydske

Kunnskapsdepartementet og Utenriksdepartementet bevilger nær 70 millioner kroner neste år til Partnerskapsprogram for globalt økonomisk samarbeid (Norpart). Det er en økning på nesten 30 millioner kroner sammenlignet med årets budsjett, skriver Vårt Land.

– Dette er virkelig god bistand. Nå kan de på nytt komme hit til landet og få etterspurt utdanning på masternivå, sier parlamentarisk leder Hans Fredrik Grøvan i KrF til avisen.

I 2016 avviklet regjeringen kvotestudentordningen for studenter fra utviklingsland. Ordningen som nå blir gjeninnført, er en budsjettseier for KrF.

I budsjettproposisjonen skriver Kunnskapsdepartementet og statsråd Jan Tore Sanner (H) at programmet «kan dekke hel grad i Norge for studenter fra det globale sør. Programmet skal samtidig jobbe for å sikre at studentene drar tilbake til hjemlandet etter studiene i Norge».

Direktoratet for internasjonalisert og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (Diku) skriver på sine nettsider at 39 utviklingsland inngår i ordningen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Det er 70 år siden Sintef ble etablert i Trondheim

Forskningsinstituttet ble etablert for å utføre oppdragsforskning og har siden starten hatt et tett samarbeid med NTH, og etter hvert NTNU.

Gjesteskribenten:

Feilslått politikk for god lærerutdanning

Grunnskolelærerutdanningen er under press som følge av nye krav fra politikerne. Regjeringens politikk er en trussel mot kvalitet i lærerutdanning.

- Asheim hopper på et tog i fart

Henrik Asheim blir tatt vel imot i UH-sektoren etter utnevnelsen som ny minister for forskning og høyere utdanning.

Da Iselin Nybøs etterfølger sang ut

Henrik Asheim overtar Iselin Nybøs statsrådpost. For tre år siden vikarierte Asheim som kunnskapsminister. Da sang han ut mot en NTNU-forsker.