Statsbudsjettet:

Får snaut 120 millioner mindre enn ønsket til forprosjektering

NTNU og Statsbygg ba om til sammen snaut 290 millioner til videre arbeid med nytt campus. Regjeringens forslag til statsbudsjett legger opp til kun 170 millioner.
Prosjektdirektør for campusutvikling ved NTNU, Merete Kvidal, sier arbeidet med forprosjektet blir mer krevende dersom regjeringens forslag til bevilgning blir vedtatt. 
        
            (Foto: Helene Mariussen)

Prosjektdirektør for campusutvikling ved NTNU, Merete Kvidal, sier arbeidet med forprosjektet blir mer krevende dersom regjeringens forslag til bevilgning blir vedtatt.  Foto: Helene Mariussen

I sitt forslag til statsbudsjett for 2021 foreslår regjeringen 159,7 millioner kroner til Statsbygg for videre forprosjekteringen av nytt NTNU-campus. Dette er ca. 60 millioner mindre enn det Statsbygg ba om,

I tillegg får NTNU 10 millioner kroner fra Kunnskapsdepartementet til arbeidet med prosjektet, som er 57 millioner mindre enn de ba om.

Direktør for campusutvikling Merete Kvidal meddeler at de er fornøyde med å motta midler til campusprosjektet, men at de nå må i tenkeboksen for hvordan prosjekteringen skal på best mulig måte gjennomføres innen de rammene som er satt – om forslaget skulle stå.

– Vi har jo ikke tatt de ønskede tallene ut av løse lufta. Så vi er nødt til å legge opp litt annerledes nå.

- Hvordan er stemningen på kontoret nå? Er dere skuffet?

– Nei, men vi grubler litt på hvordan dette skal gjennomføres. I tillegg til å drive vanlig kjernevirksomhet som et universitet skal NTNU legge premissene for campusutbygging, og det er en kjempejobb som krever finansiering. Dette arbeidet blir ikke mindre krevende nå.

Også NTNU-rektor Anne Borg er synes de 159,7 millionene er for lite.

- Det er et skår i gleden at det ikke er avsatt tilstrekkelige midler til forprosjektet, sier hun i en pressmelding.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kraftig nedgang i strykprosent i vår

Tall fra DBH viser at strykprosenten ved NTNU ramlet med en tredjedel våren 2020 sammenlignet med 2019.

Oppfordrer til hjemmeeksamen

NTNU har oppfordret alle fagmiljøene til å endre eksamensform til hjemmeeksamen der det er mulig.

Thomassen klager NTNU inn for Sivilombudsmannen

Professor Øyvind Thomassen klager NTNU inn for Sivilombudsmannen for behandlingen han ble utsatt for i forbindelse med IHS-striden.

Mener forholdet mellom NTNU og Sintef gnisser

NTNU og Sintef konkurrerer om de samme oppdragene, prosjektene og forskningsmidlene, advarer direktør Magnus Langseth i SFI Casa ved NTNU.