Svenske ministre endrer CV-ene sine etter SVT-gransking

Flere svenske statsråder har oppført utdannelse de ikke har på CV-en, ifølge et svensk TV-program. Nå velger de å gjøre endringer.

Bildet er fra Sveriges regjering, Rosenbad
Publisert

Det er SVT-programmet « Uppdrag granskning » som har gått grundig til verks mot politikernes sammendrag av sine utdannelser og yrkesliv.

Administrasjonsminister Erik Slottner har oppgitt at han hadde en grad i statsvitenskap fra Linköpings Universitet, men har i realiteten bare gått tre av de åtte semestrene som graden krever. Samferdsels- og boligminister Andreas Carlson skriver at han gjennom tre år hadde tatt frie emner i juss og kommunikasjon – i realiteten dreide det seg om ti uker.

Eldre- og sosialminister Anna Tenje oppga en grad i europeisk administrasjon fra Linnéuniversitetet og Edinburgh University. I realiteten var heller ikke denne graden fullført, og studiene i Skottland kunne ikke kobles til programmet.

– Jeg blir ganske opprørt. Man ledes til å tro at deres akademiske meritter er mer betydningsfulle enn de er i virkeligheten, sier universitetslektor Magnus Zetterholm.

Ministrene har nå gjort endringer i CV-ene sine, men sier også at det ikke var de som skrev CV-ene som står på regjeringens hjemmesider.

Følg UA på Facebook og Instagram.