Søkere doblet når hun deler ut millioner til fleksibel utdanning for andre gang

Professor Ellen Sæthre-McGuirk ved Nord universitet skal lede komiteen som deler ut millioner til fleksible utdanningstilbud for andre år på rad.

Ellen Sæthre-McGuirk har selv laget fleksible utdanningstilbud, nå skal hun igjen dele ut penger til andres tilbud.
Publisert

Behovet om fleksible utdanningstilbud ser bare ut til å øke. Ikke alle har mulighet til å ta studier ved et universitets- eller høgskolecampus. Diku lyser ut inntil 92 millioner kroner til utvikling og drift av fleksible og relevante utdanningstilbud i høyere utdanning, som kan gis utenfor campus.

- I fjor kom det inn 60 søknader som til sammen utgjorde 170 millioner kroner. I år har har vi nesten dobbelt så mange. Diku har 90 millioner som skal fordeles på de beste prosjektene, opplyser Ellen Sæthre-McGuirk, professor ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet.

Sæthre-McGuirk skal for andre år på rad lede komitéen som skal gå gjennom søknadene og fordele midler.

- Det er stas å bli spurt to år på rad. Jeg håper det betyr at de var fornøyd med jobben jeg gjorde første gang, sier Sæthre-McGuirk.

Blir et kappløp framover

Sæthre-McGuirk mener det kommer til å bli et kappløp om fleksible utdanninger i tiden fremover.

- De som løser den fleksible kompetansehevingsproblematikken, blir ledende i utviklingen det neste tiåret.

For flere universiteter, som Nord, er dette et uttalt satsingsområde. Universitetets strategi mot 2030 har som mål å øke adgang gjennom fleksible og digitale læringsformer. Etter- og videreutdanning er noe universitetet oppfatter arbeidsliv, regjering og departement etterspør.

Ellen Sæthre-McGuirk har selv flere års erfaring med å utvikle fleksible utdanningstilbud - noe som er nyttig å ha med seg når hun og resten av komitéen nå skal lese søknadene.

- Jeg har blant annet utviklet et nettbasert tilbud som heter «Digitalt kunst og håndverk». Jeg er opptatt av universitetsperspektivet, men ikke minst studentperspektivet, sier Sæthre-McGuirk.

Hvem som har fått midlene vil bli klart sommeren 2021.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.