Studentvalg

Disse studentene vil sitte i NTNU-styret

Det er åtte kandidater som har meldt sitt kandidatur til NTNU-styret. Valget foregår mellom 27. - 30. mars.

Dette er kandidatene til årets valg av studentrepresentanter til NTNU-styret. Fra toppen til venstre: Aksel Aase, Anders Lie Hagen, Gina Kristine Steen Aarheim, Johan Grøgaard, Kamilla Elene Samuelsen, Matilde Brox Bordal, Sander Hansen og Sebastian Speleman.
Publisert Sist oppdatert

Etter at nominasjonsperioden for studentvalget gikk ut 17. februar, er det åtte studenter som som har meldt sitt kandidatur. Det er fem mannlige og tre kvinnelige kandidater. Valgkampen starter i dag og varer til lørdag 26. mars.

Valget åpner 27. mars kl. 09:00, og stenger 30. mars kl. 23:59. To studentrepresentanter skal velges av de åtte, én kvinnelig og én mannlig representant, med hver sin vara.

Alle studenter ved NTNU kan stemme ved valget. Det er 40 424 stemmeberettigede studenter denne våren. Valgresultatet annonseres 31. mars.

Dette er kandidatene

Kun en av kandidatene er fra en annen studieby enn Trondheim. Sander Hansen fra Ålesund er også den eneste som ikke ønsker en heltidsstilling i Studenttinget.

  • Aksel Aase, 22 år, Energi og miljø, Trondheim
  • Anders Lie Hagen, 24 år, Lektorutdanning i samfunnsfag, Trondheim
  • Gina Kristine Steen Aarheim, 26 år, NTNUs Entreprenørskole - masterstudium i entreprenørskap, Trondheim
  • Johan Grøgaard, 25 år, Master i statsvitenskap, Trondheim
  • Kamilla Elene Samuelsen, 22 år, Økonomi og Administrasjon, Trondheim
  • Matilde Brox Bordal, 25 år, Master europastudier, Trondheim
  • Sander Hansen, 23 år, Økonomi og administrasjon, Ålesund
  • Sebastian Speleman, 23 år, Elektroingeniør (Automasjon og robotikk), Trondheim

Mer informasjon om kandidatene finnes på studentvalget.no.

Godt fornøyd med kandidatene

I en pressemelding forteller sittende styrerepresentant og valgstyreleder, Roar Høiby Brakstad, at han er godt fornøyd med årets kandidater.

– Vi i valgstyret er utrolig fornøyd med årets kandidater. Vi mener at det er utrolig dyktige kandidater til årets valg, og vi gleder oss stort til å se hvordan valget utfolder seg. Vi opplever at vi har greid rekruttere studenter med ulike bakgrunner, fra studier, campus, studentorganisasjoner og byer. Vi håper at dette er med på å gi god synlighet til valget, sier Roar Høiby Brakstad.

Valgstyreleder og sittende styrerepresentant Roar Høiby Brakstad sier det er mange kandidater med ulik bakgrunn i årets valg.

Det vil være mulig å bli bedre kjent med kandidatene under kandidatdebatten 22. mars på Klubben på Studentersamfundet kl. 18:00 – 19:45. Debatten kan også følges på stream. Her er det åpnet for å stille kandidatene spørsmål, samtidig som de skal debattere temaene “Bærekraft og miljø på NTNU” og “Læringsmiljø og studenters psykiske helse”.