Linjeforeninger mangler faddere – frykter de skal dø ut

Linjeforenger på Dragvoll sliter med å få studenter til å stille opp for de nye.

Linjeforeninger på Dragvoll mangler faddere, melder de selv.
Linjeforeninger på Dragvoll mangler faddere, melder de selv.
Publisert Sist oppdatert

Etter mandagens immatrikulering er fadderuka nå i gang. I historie-linjeforeningen Det Historiske Selskab skal 26 faddere ta vare på om lag 200 fadderbarn. Vanligvis har de rundt 45.

Les mer om immatrikulering her: - Hadde nok vært koseligere å samle alle studentene.

Faddersjef Emil Joakim Stenvoll og leder Kristin Mostad slår alarm og frykter at linjeforeninga skal dø ut.

Det var Adressa Trd.by som først omtalte saken.

- Vi er bekymret, sier faddersjefen Stenvoll til avisa og legger til at dette legger mye ekstraarbeid på fadderne, samt at det vil bli vanskelig å følge opp om det skulle skje noe alvorlig.

Historiestudentene forteller at det har vært spesielt vanskelig å få folk til å stille i år og at de har slitt bare for å få de 26 til å stille opp.

Leder for Fadderutvalget Dragvoll, Ole Marcelius Sivertsen, sier til Adressa at det er mange linjeforeninger som har samme problem, selv om han ikke kan svare på hvor mange.

Les også: Over fire av ti av norske studenter har få eller ingen venner på studiestedet sitt. Risken øker om man dropper fadderuke og studentforeninger.

Han trekker fram Babel, linjeforeningen for fremmedspråkstudenter, som meldte inn behov på 55 faddere for 200 fadderbarn, men kun endte opp med 17. Men det er ikke alle steder det er mangel.

- I min linjeforening har vi i år mer faddere enn vi noen gang har hatt. Hvorfor det skjer hos oss og ikke andre, det kan jeg ikke svare på, sier Sivertsen, som sier han vil jobbe for at andre linjeforeninger kan få «låne» faddere eller slå seg sammen med linjeforeninger med større overskudd, sier han til Trd.by.

Avisa har også forhørt seg med Studentforeningen ved NTNU Handelhøyskolen (STØH) og BISO ved BI. De melder om ingen problemer.