Eirik Nilsen ble beste student, fikk stor pengepremie

Gikk ut av tekniske geofag med A i alle emner.

Vanligvis ville det vært en lunsj i Trondheim, istedenfor deltok alle fra sine egne kontor på Teams. Vinneren Eirik Nilsen selv deltok fra Oslo.
Vanligvis ville det vært en lunsj i Trondheim, istedenfor deltok alle fra sine egne kontor på Teams. Vinneren Eirik Nilsen selv deltok fra Oslo.
Publisert Sist oppdatert

Eirik Nilsen gjorde det litt bedre enn de aller fleste på eksamen. Han gikk nemlig ut av NTNU i 2019 med kun A-er på vitnemålet. Onsdag ble han belønnet med Winnie og Ragnar Mathisens høgskolefond til beste student på siv.ing. og siv.ark. for 2019.

2019 fordi man ikke fikk avholdt markeringen fysisk forrige år før sommeren, med det som pleier å være en lunsj. Denne gangen ble det digitalt. Likevel ble Nilsen godt belønnet med 52 000 kroner og et trykk av den kjente trondheimskunstneren Sverre Koren Bjertnæs.

Fakta:

  • Winnie og Ragnar Mathisens høgskolefond ble opprettet i 2008.
  • Ragnar Mathisen var i sin tid student ved NTHs maskinlinje og flyttet til Sverige der han giftet seg med Winnie. Ekteparet var barnløse, og opparbeidet seg en viss formue. Deler av denne ble gitt til stiftelsen.
  • Historien forteller at fondet like godt kunne endt opp med å dele ut penger til den dårligste studenten på maskinlinja. Mathisen antydet nemlig at stipendet skulle gå til den dårligste studenten, men en venn fikk ham fra det.

- Det er veldig gøy. En setter jo alltid pris på å bli lagt merke til, så det er gøy at det arbeidet jeg la ned anerkjennes. Jeg visste ikke hva som skulle skje under markeringen, så det ble litt overveldende.

På markeringen deltok blant annet Rune Haglund, som leder stiftelsen som deler ut prisen, i tillegg til Nilsens instituttleder ved Institutt for geovitenskap og petroleum, Egil Tjåland. Nilsens veileder, Karl Gunnar Holter skrøt Nilsens masteroppgave opp i skyene og sa at den var på et usedvanlig høyt nivå og resultatene har allerede blitt tatt i bruk. Holter er også nå Nilsens kollega i Norges geotekniske institutt.

Kan ende opp tilbake i akademia en gang

- Jeg er veldig fornøyd med det. Det er en veldig god arbeidsplass med spennende oppgaver og jeg liker kollegaene mine godt. Jeg hadde sommerjobb her tidligere. Jeg er kanskje noe partisk men jeg synes dette er det beste stedet å være når man jobber i mitt felt, sier Nilsen.

Han sier det ikke er utenkelig at han tar turen tilbake til akademia på et eller annet punkt. Nilsen sier det ligger i bakhodet at han har lyst til å ta en PhD.

Noen særlig hemmelighet ligger det ikke bak de gode resultatene.

- Det er mye hardt arbeid. Så er det viktig å ha både interesse og anlegg for det man studerer. Så er det jo utvilsomt en del egenskaper som belønnes på eksamen, som god hukommelse, forteller Nilsen.

For det meste sier han at han hadde en ganske vanlig studietid.

- Jeg brukte nok mer tid enn de fleste på studiene. Så svømte jeg tre, fire ganger i uka med NTNUI. Ellers hadde jeg vel en ganske vanlig studietid. Bodde i kollektiv, var på Samfundet og alt det der.

Han er glad han la inn den ekstra innsatsen han la inn.

- Jeg angrer ikke på at jeg brukte mye tid på det. Men på den andre siden hadde jeg sikkert vært like lykkelig i dag om jeg hadde brukt litt mindre tid og resultatene ikke var fullt så gode. Det trenger ikke å være et mål i seg selv bare det å få gode karakterer, forteller Nilsen.

Skal henge trykket hjemme om det er fint

Pengepremien på 52 000 kroner står han fritt til å bruke som han vil.

- Det blir ikke veldig spennende. Noe forsvinner nok i ferien og så går resten inn på sparekonto eller boliglån. Det er artig med pengepremie, men om noen år er det kanskje det trykket som jeg kan henge på veggen som jeg setter mest pris på.

Har du gjort deg noen tanker om hvor du vil henge det?

- Vel, vi får se an hvor fint det er. Hvis det er veldig fint, skal jeg nok ha det hengende hjemme, om det ikke er fullt så fint så blir det på kontoret, så kan jeg i hvert fall bruke det til å skryte litt, sier Nilsen og ler.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS