Ytring

NTNU skal ikke gå bort fra skriftlig eksamen med tilsyn

«NTNU skal fortsatt tilby skriftlig eksamen med tilsyn, og det skal fortsatt være faglærernes ansvar å velge den vurderingsformen som er best egnet til sine emner.» skriver Marit Reitan i denne ytringen.

«Utvikling av gode vurderingsformer er en viktig del av arbeidet med utdanningskvalitet, og har blant annet vært sentrale tema i prosjektene Fremtidens humsam-studier og Fremtidens teknologistudier», skriver Marit Reitan.
Publisert

I en artikkel om utvidelse av eksamensperioden for høsten 2022, sto det at NTNU ønsker å gå bort fra skriftlig eksamen med tilsyn. Det stemmer ikke. Artikkelen ble senere korrigert, men det har kommet en del bekymringer og spørsmål i ettertid, som jeg ønsker å adressere.

Det er et mål for NTNU å tilby mer varierte eksamensformer enn det vi tilbyr i dag. Utvikling av gode vurderingsformer er en viktig del av arbeidet med utdanningskvalitet, og har blant annet vært sentrale tema i prosjektene Fremtidens humsam-studier og Fremtidens teknologistudier.

Under pandemien fikk vi verdifull erfaring om vurdering, både om hva som kan fungere godt i fremtiden og hva vi ikke ønsker å videreføre. Dette er viktig lærdom som vi vil ta med oss i det videre kvalitetsarbeidet.

Men jeg ønsker å være helt klar på følgende: NTNU skal fortsatt tilby skriftlig eksamen med tilsyn, og det skal fortsatt være faglærernes ansvar å velge den vurderingsformen som er best egnet til sine emner.