Siste: Inspera er oppe igjen

Eksamenssystemet Inspera Assessment gikk i svart klokka 13 mandag. To timer senere er systemet oppe og går. Eksamenskandidater over hele landet er berørt.

Klokka 13 låste skjermer i eksamenslokaler seg over hele landet - deriblant NTNUs lokaler på Sluppen. (Bildet er tatt ved en tidligere anledning).
Klokka 13 låste skjermer i eksamenslokaler seg over hele landet - deriblant NTNUs lokaler på Sluppen. (Bildet er tatt ved en tidligere anledning).
Publisert Sist oppdatert

Inspera gikk ned omtrent nøyaktig klokka 13, opplyser seniorrådgiver Nina Kotte i Kommunikasjonsavdelingen.

- Siden første pulje skal være ferdig da, hadde de fleste levert. Endel satt med fineren på lever-knappen, de sendte vi etter hvert hjem, og så tar NTNU seg av innleveringen for dem.

Omtrent 100 studenter fikk merke følgene av datahavariet. De som i første rekke blir berørt er studenter med utsatt leveringsfrist, de får sitte til klokka 13.45.

- Disse vil bli fulgt opp særskilt, sier Kotte.

Hun opplyser at NTNU har fått beskjed fra Inspera om at systemet kom på nett klokka 15.

- Siden pulje to starter sin eksamen dette klokkeslettet, håper og tror vi at disse ikke vil bli berørt, sier Kotte. Pulje to fikk oppstart utsatt med et kvarter, til 15.15 Derfor måtte de vente utenfor mens system og lokaler ble klargjort.

- Studenter rapporter om at de ikke fikk gå der i fra?

- Det stemmer at eksamenskandidatene fikk beskjed om å sitte ved pultene sine. Det er rett og slett fordi så lenge de blir sittende så er de fremdeles i en eksamenssituasjon. De måtte holde seg der mens man forsøkte å avklare situasjonen. Siden fikk de gå hjem, sier Kotte.

- Har Inspera gitt noen forklaring på hvorfor dette hendte?

- Ikke foreløpig.

– Sånt skal ikke skje. IT-systemer skal fungere, sier leder for Studenttinget, Astrid Hilling, til Adressa. Hun har hørt om eksamenstrøbbelet, men har ikke så langt vært kontaktet av folk som har vært utsatt for dataproblemene på eksamen.