216 millioner til forskning på fornybar energi

Forskningsrådet investerer i 25 nye prosjekter innen fornybar energiproduksjon, energibruk og kraftsystemet. Alle prosjektene ledes av bedrifter.

Terje Aasland besøker NTNU energi.
Publisert Sist oppdatert

- Innovasjon og forskning i næringslivet er avgjørende for å at vi skal nå våre ambisiøse klima og energimål. Årets siste tildelinger går blant annet til spennende og viktige prosjekter innen hydrogen, solenergi, batterier og havvind. Det gjør oss bedre rustet til å nå våre mål og bidrar godt i vår satsing på grønt industriløft, sier olje- og energiminister Terje Aasland i en pressemelding utsendt av Forskningsrådet.

Det gis blant annet 31 millioner kroner til fire prosjekter på solenergi

Den største enkelttildelingen i denne runden får batterimaterialprodusenten Cenate med et tilskudd på 18 millioner kroner til et prosjekt om et avansert silisium-anode-produkt med resirkulering.

- Vi er på vei inn i en ny tid med en omfattende omlegging av energisystemet. Dette må skje i et tempo vi ikke har sett før. Her har næringslivet en nøkkelrolle. Disse prosjektene vil kunne bidra til noen av de nye energiteknologiene vi trenger, sier administrerende direktør i Forskningsrådet Mari Sundli Tveit.

Følg UA på Facebook og Instagram.