Slik blir årets fadderuke og resten av høsten på Studentersamfundet

- Vi booker artister, planegger debatter og primer danseguvet.

Fredrik Akre sier det blir mange arrangement dette semesteret og håper det ikke blir nødvendig med strenge restriksjoner.
Publisert Sist oppdatert

På mandag starter et nytt studiesemester ved NTNU med immatrikulering og fadderuke. Som før er dette også startpistolen for studentes frivillige drevne storstue, Studentersamfundet. I fjor var Samfundet under fadderuka forbeholdt de som deltok der. I år blir det større mulighet for alle å delta.

- Studentersamfundet vil under fadderuka ha arrangement for linjeforeninger mellom 19.00 - 22.00 og full åpning for alle mellom 21.00 - 02.00. Det er altså én times overlapp, forteller Samfundetleder Fredrik Akre.

Under fadderuka må alle vise fram grønt vaksinepass for å komme inn på Huset. Det er det du finner ved å logge inn på helsenorge.no eller med app på mobilen. Samfundetlederen anbefaler alle å laste ned appen og se at det funker før man drar på Samfundet.

- Vi ønsker ikke å legge opp til et system der noen medlemmer ikke får adgang til Huset på grunn av svak vaksinedekning i hjemkommunen. Derfor vil vi tilby gratis hurtigtest til alle, det er bare å melde seg opp for test på samfundet.no. Selvtest er ikke gyldig, sier Akre.

Håper man slipper strenge regler utover

Akre håper det ikke vil være nødvendig å opprettholde såpass strenge regler utover i semesteret. Han sier helseministeren har varslet at alle restriksjoner opphever når hele befolkningen over 18 år har fått mulighet til å ta dose 2. Dette forventer han at vil skje i utgangen av september.

- Vi krysser fingrene for at han har rett, men opprettholder vaksinepass så lenge det blir nødvendig. Det er planlagt antallsbegrensinger i tiden fremover, men langt romsligere enn det som har vært tidligere. Slik det ser ut nå vil vi kunne være 500 mennesker i Storsalen på trinn 4. Vi kommer til å benytte soner på Samfundet på grunn av antallsbegrensningene.

Skal vise hvorfor Trondheim er best

Dette semesteret legger Studentersamfundet nemlig opp til mer normale tilstander med et tilbud som ligner mer på det som fantes før korona.

- Vi kommer til å ha aktivitet på Samfundet med konserter, debatter, fest og festival i semesteret som kommer og planlegger vanlig åpningstid kl 16. Dette er naturligvis sett at vi ikke bryter med nasjonale eller lokale forskrifter om smittevern, forklarer Samfundetlederen.

Det mener Akre betyr at studentene har mye å glede seg til.

- Vi ser stor grunn til å være optimistiske i semesteret som kommer! Vi booker artister, planegger debatter og primer danseguvet. Ikke minst gjennomfører vi festivalen vår UKA! Jeg gleder meg enormt til at vi skal ta i mot de nye studentene og vise dem hvorfor Trondheim er landets beste studentby.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.