Politiet: - Studentene fortjener skryt

Fadderuka er i gang, men etter en kveld med lite bråk kommer politiet i Trondheim med skryt til studentene.

Fadderuka er godt i gang, så langt kan det synes å bli mindre oppstyr rundt det enn de foregående to årene.
Fadderuka er godt i gang, så langt kan det synes å bli mindre oppstyr rundt det enn de foregående to årene.
Publisert

- Studentene fortjener ros, de har oppført seg eksemplarisk, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til Adressa.

I løpet av natta har de fått syv henvendelser om forstyrrelse av natteroen. Fem av dem kom fra Trondheim, mens de øvrige kom fra fra Skaun og Malvik. Det anser politiet som en god kveld.

Samtidig melder de også om mye folk og god stemning i Trondheim sentrum.

Politiet trekker kun fram en negativ sak fra natten.

- Klokka 03.35 kom en patrulje over en mann i 20-årene som holdt på å ta ned flagg og plakater brua. Han fikk beskjed om å henge opp igjen det som var tatt ned. Det var ikke noe som ble ødelagt, så dette må nok skrives på kontoen for fyllerør, sier Volden.

Dette er da den andre natten siden fadderuka hadde sitt avspark etter mandagens immatrikulering. I løpet av natt til tirsdag meldte politiet om 15 meldinger om forstyrrelse av natteroen, ifølge Nidaros.

- Vi ser begynnelsen av fadderuka, og det som kommer til å være framover. Det er ingen hemmelighet at det er sentrert rundt området Møllenberg, sa operasjonsleder Ole Petter Hollingen ved Trøndelag politidistrikt til avisa da.

Han la også til at det var stille på en del av adressene da de ankom, så det kan ha vært «vorspieltendenser».

Under fadderukene under korona har det tidvis vært store konflikter mellom studenter og andre beboere i Trondheim, både rundt bråk og smittevern. Spesielt i bydelen Møllenberg. På samme tid da var det snakk om rundt 40 meldinger på en kveld.

Tidligere sa leder for Velferdstinget til Universitetsavisa at han ikke er spesielt bekymret i år.