NTNU-professor fikk utmerkelse ved amerikansk universitet

Sveinung Løset mottok en æresdoktorgrad ved Clarkson University.

Fagfeltet til Sveinung Løset (t.v.) er arktisk havteknologi (arctic marine engineering).
Publisert

Professor ved Institutt for bygg- og miljøteknikk Sveinung Løset mottok en æresdoktorgrad ved Clarkson University. Dette skjedde på universitetets våroppstart 14. mai. Løset er også prodekan for forskning og innovasjon ved Fakultet for ingeniørvitenskap.

Løset fikk ifølge Clarkson utmerkelsen for sine betydelige bidrag til forsking på havis, isberg og ising, for hans arbeid med det samfunnsmessige ansvaret for miljø i arktisk forskning og hans standhaftige mentorskap for den neste generasjonen forskere i sitt felt.

Løset talte til studentene om viktigheten av forskning, og fortalte om da han hadde ansvar for å lage den raskeste mulige isen til Lillehammer OL i 1994. Han oppfordret også studentene til å gjøre sitt beste og å være stolte av at de har lagt inn all sin innsats, selv om man ikke når alle sine mål.

Prorektor for forskning ved NTNU, Tor Grande skriver til Universitetsavisa at dette er en viktig anerkjennelse.

- Utnevnelse til æresdoktor ved Clarkson University er en meget viktig anerkjennelse, først og fremst for Løseth men også for NTNU, og for et meget sterkt fagmiljø ved IV-fakultetet og Institutt for Bygg og miljøteknikk, skriver han.

Clarkson University er et amerikansk privat forskningsuniversitet som ligger i Potsdam, New York.