Protesterer mot digital disputas

Et 50-talls leger og forskere ved St. Olavs Hospital og MH-fakultetet ved NTNU går ut mot vedtaket om digital disputas ut semesteret i et åpent brev.

En må tilbake til fysiske disputaser, mener forfatterne av det åpne brevet.
En må tilbake til fysiske disputaser, mener forfatterne av det åpne brevet.
Publisert

«Vedtaket ble opprinnelig besluttet den 15. november 2021 i forkant av daværende forventede smittebølge, men det har dessverre vist seg svært vanskelig å reversere tross gjenåpning av NTNU og samfunnet ellers», skriver over 50 forskere og leger i det åpne brevet, ifølge nettavisen Khrono.

De ønsker at NTNU nå skal gå bort fra vedtaket om digitale disputaser og heller gå over til fysiske disputaser eller hybridløsninger.

«At NTNU argumenterer for at tekniske utfordringer hindrer slike hybride løsninger, finner vi merkelig, gitt hva NTNU er forkortelse for» skriver medisinerne i brevet.

I en epost til nettavisen skriver dekan ved Fakultet for medisin og helsevitenskap ved NTNU, Siri Forsmo, at de skal forsøke å få til fysiske disputaser før sommeren 2022, men at dårligere erfaringer med hybride løsninger gjør at det ikke har vært et alternativ.