KLM øker på Værnes: - NTNU vår største kunde

Flyselskapet KLM planlegger økning opp til tre daglige avganger til Amsterdam, og takker NTNU for hjelpen.

Siden den første flighten i 2002 har KLM fraktet nesten like mange som hele Norges befolkning til Amsterdam og videre ut i verden fra Værnes, ifølge selskapet selv.
Publisert Sist oppdatert

Universitetet er KLMs største kunde når det gjelder reiser fra Trondheim lufthavn. Flyselskapet, med Schiphol som hovedbase, åpnet flyruten til Værnes 31. mars 2002. Trafikken øker jevnt og trutt, og nå skalerer KLM opp til tre avganger daglig.

Selskapet løfter fram NTNU-ansattes hyppige reising til den nederlandske storbyen som den viktigste bidragsyteren til oppskaleringen. For manges del går reisen videre med intercitytog fra Schiphol til EU-hovedstaden Brussel.

Mål: 30 prosent reduksjon

Samtidig jobber NTNU-ledelsen aktivt for å få NTNU-ansatte til å fly mindre hyppig. I et utkast til miljøhandlingsplan la man opp til en reduksjon på 30 prosent

NTNUs retningslinjer: «Må du egentlig reise?»

KLM jobber for å heve klimaprofilen, blant annet gjennom på gi Værnes en hovedrolle i en global konkurranse om å få til «den mest bærekraftige flyturen noensinne.»

- NTNU er vår klart største kunde på ruten mellom Værnes og Amsterdam, og kunnskapsmiljøene som springer ut fra NTNU er ledende i verden med tanke på å utvikle nye klimavennlige og bærekraftige løsninger, skriver Halvor Gløersen, salgsdirektør i KLM, i en pressemelding.

Han viser til Trondheim som Norges teknologihovedstad, og framholder viktigheten for næringsliv og studie- og forskningsmiljøer å komme raskt til hjertet av Europa. Den kan ikke undervurderes, sier Gløersen.

Premie: Flyreise for 2 til Amsterdam

KLM ønsker å lede an i overgangen til en mer bærekraftig luftfartsindustri og 16. mai gjennomfører selskapet et rekordforsøk på å fly med minst mulig utslipp og mest mulig bærekraftig fra Værnes. Da gjennomføres «The Sustainable Flight Challenge» på flere strekninger over hele verden, og en av strekningene er Amsterdam-Værnes.

I anledning 20-årsjubileet lanserer KLM en studentkonkurranse hvor de ber om studenters innspill på hvordan vi kan øke tilgangen og bruken av bærekraftig biodrivstoff. Premien er en tur for to til Amsterdam.

- Nå ønsker vi studentenes innspill på hvordan vi kan fly mer bærekraftig i fremtiden, sier Gløersen.