– Viktige spørsmål om vikarer for kvinnelige forskere

Statssekretær Rebekka Borsch mener Kari-Anne B. Næss reiser viktige spørsmål når hun ber om at vikarer settes inn for kvinnelige forskere.
Rebekka Borsch er statssekretær i Kunnskapsdepartementet. 
        
            (Foto: Tore Oksholen)

Rebekka Borsch er statssekretær i Kunnskapsdepartementet.  Foto: Tore Oksholen

Professor Kari-Anne B. Næss uttalte nylig til Universitetsavisa at det må settes inn vikarer for kvinnelige stipendiater og postdoktorer som forsvinner ut i svangerskapspermisjon.

– Prosjektene blir liggende i ruiner når de heltidsansatte, unge kvinnelige forskerne går ut i permisjon og det ikke settes inn vikar, sa Næss.

Hun har også skrevet et brev til Kunnskapsdepartementet, der hun ber dem ta tak i saken. Nå har KD svart Næss.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Viktige spørsmål

– Det er viktig å bedre kjønnsbalansen i akademia, og at de beste forskerne blir ansatt uavhengig av kjønn. Problemstillingene Kari-Anne Bottegaard Næss peker på, reiser noen viktige spørsmål, sier statssekretær Rebekka Borsch til Universitetsavisa.

Næss ba KD ta tak i saken, men departementet sender ballen videre. Borsch mener Næss bør spille inn problemstillingene til Komiteen for kjønnsbalanse og mangfold i forskning (KiF).

– Kunnskapsdepartementet har oppnevnt denne komiteen nettopp for at den skal støtte og gi anbefalinger om tiltak som kan bidra til bedre kjønnsbalanse og et større mangfold ved universiteter, høyskoler og forskningsinstitutter, sier Borsch.

Likestilling ved UiO

I tillegg bør problemstillingen spilles inn til Universitetet i Oslo (UiO) som Næss er tilknyttet

– UiO har en egen handlingsplan for likestilling, kjønnsbalanse og mangfold, sier Borsch.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Akademisk frihet vs. ytringsfrihet:

- Varsellampene bør blinke når en leder «vil ta en prat»

Hvem skal avgjøre når en forsker som uttaler seg i det offentlige rom går utenfor eget kompetanseområde? - Ingen andre enn forskeren selv, mener Espen Leirset.

Gjesteskribenten:

ABE-«reformen» – når er det nok?

Det er klart at en årlig reduksjon av budsjettet på 0,5–0,8 prosent må slutte på et tidspunkt. Kunsten er å vite når nok er nok.

Koronaviruset:

Må holde seg hjemme etter besøk i Italia

Sosiolog Arve Hjelseth kom fra Nord-Italia på mandag. I dag har han hjemmekontor i tråd med NTNUs reiseråd.

Korona i Firenze:

- Her går livet som normalt

- Personlig tar jeg dette med relativt stor ro, sier professor Kristian Steinnes på telefon fra sitt kontor i utkanten av Firenze.