Mange studenter vet ikke hvem som er statsråd for høyere utdanning

En undersøkelse viser at hele 85 prosent av studenter ikke vet hvem som er statsråd for høyere utdanning.

Få studenter vet at det er Sandra Borch (Sp) som er statsråd for høyere utdanning.
Publisert Sist oppdatert

Sentio har gjennomført undersøkelsen for Khrono og Norsk studentorganisasjon (NSO). I undersøkelsen spurte de 1000 studenter om de kjenner navnet på ministeren med ansvar for høyere utdanning, altså Sandra Borch (Sp).

Bare 16 prosent svarte riktig navn, mens 7 prosent sa feil navn. Hele 78 prosent sa at de ikke vet navnet. Dermed er det 85 prosent av respondentene som ikke vet hvem statsråden er.

– Jeg føler kanskje jeg burde visst hvem det er. Hun ser litt britisk ut, litt rojal. Men jeg har ikke peiling, sier lektorstudent Idar Bang ved Universitetet i Oslo (UiO) til Khrono.

Borch overtok statsrådsposten 4. august etter at partikollega Ola Borten Moe (Sp) måtte gå av etter å ha brutt regjeringens habilitetsregler i forbindelse med aksjeregler.

Førsteamanuensis i statsvitenskap Jonas Stein ved Universitetet i Tromsø (UiT) mener Borch ikke har markert seg på samme måte som Borten Moe, og peker på det som en av de mulige årsakene til at studenter ikke er kjent med Borch.

Undersøkelsen er gjennomført i perioden 23. oktober til 7. november ved hjelp av et digitalt spørreskjema. Feilmarginen varierer fra 1,9 til 3,1 prosentpoeng.

Følg UA på Facebook og Instagram.