Gasslekkasjen:

Tre Sintef-ansatte sendt til sykehus

En gasslekkasje inntraff i Kjemihallen på Gløshaugen ved lunsjtider tirsdag. Det dreier seg om gassen fosfin. Bygget hvor lekkasjen skjedde ble straks evakuert.

Gasslekkasje førte til evakuering av en kjemihall ved NTNU.
Gasslekkasje førte til evakuering av en kjemihall ved NTNU.
Publisert Sist oppdatert

Saken er oppdatert 18.30 med uttalelser fra Stein Mortensholm, kommunikasjonssjef i Sintef Energi.

- Vi kan bekrefte at det har vært en evakuering i et av våre laboratorier i Kjemihallen på Gløshaugen i dag etter at fosfingass utviklet seg, sier kommunikasjonsdirektør Stein Mortensholm i Sintef Industri overfor UA.

Kjemihallen ligger rett ved Realfagbygget.

Fosfingass avgir sterk duft. Etter å ha oppdaget duften ble alarm utløst og evakuering iverksatt. Deretter ble det utført en måling inne i laboratoriet som bekreftet at gass hadde utviklet seg og at evakuering var nødvendig, forklarer han.

De tre medarbeiderne som var eksponert for fosfingassen inne i laboratoriet er sendt til St. Olavs Hospital for observasjon. Alle tre er ansatt Sintef, opplyser kommunikasjonsdirektøren.

Tidligere på ettermiddagen fortalte alarmoperatør Gunnar Sundli:

- Det har vært en gasslekkasje . Vi har evakuert et bygg og brannvesenet er inne på stedet med to røykdykkere, si han til Nidaros.

Samtlige nødetater rykket ut. Alarmen kunne fremdeles høres klokka 14.15. Fra brannvesenet får UA opplyst at en person kjente ubehag grunnet lukt. Bygget er under utlufting.

Sundli karakteriserer gassen som spenstig, brannfarlig og helseskadelig.

Klokka 14.20 meldte nødetatene at situasjonen er under kontroll. Brannvesenet fikk ingen utslag på målerne sine.

Hovedverneombudet ved NTNU, May Grete Sætran, har tidligere gjort det klart at NTNU må prioritere å oppgradere Kjemiblokk 5. Denne ligger vegg i vegg med Kjemihallen.