Ønsker fortsatt samarbeid med NTNU

Foreningen for barnepalliasjon legger ned Andreas Hus, men ønsker fortsatt å samarbeide med NTNU om å tilby etterutdanning i palliativ omsorg for barn.

Instituttleder Heidi Vifladt ved instituttleder ved Institutt for helsevitenskap i Gjøvik ønsket i 2021 et samarbeid med Andreas Hus velkomment.
Publisert Sist oppdatert

Mandag 24. oktober ble det klart at styret i foreningen for barnepalliasjon legger ned prosjektet Andreas Hus på bakgrunn av at statsstøtten kuttes. Likevel ønsker foreningen å fortsette samarbeidet med NTNU om etterutdanning av fagpersoner i barnepalliasjon.

Barnehospicet Andreas Hus i Kristiansand og generalsekretær Natasha Pedersen har vært ute i hardt vær etter at NRK avslørte i en reportasje et ekstravagant forbruk på innredning og markedsføring i byggingen av senteret.

I 2021 kunne foreningen meddele på sin hjemmeside at alle ansatte ved hospicet ville få etterutdanning i barnepalliasjon.

– Gjennom denne kontakten har jeg sett på nært hold kompetansen og fagligheten som gjennomsyrer NTNU i alle ledd. Det var derfor helt naturlig å søke et samarbeid med dem for å gi alle ansatte på Andreas Hus et enda sterkere faglig fundament for jobbene de skal fylle, sa Pedersen i 2021 om samarbeidet med NTNU.

Avventer

Instituttleder Heidi Vifladt ved institutt for helsevitenskap på NTNU Gjøvik sa den gang at hun ønsket samarbeidet velkomment. Til Universitetsavisa i dag sier Vifladt at de for øyeblikket avventer beskjed fra foreningen.

- Vi har et oppdrag med å lage et kurs til de som skal begynne å arbeide i Andreas hus. Hvordan det vil gå nå er ikke avklart. Vi har fått mail og info i går fra foreninga for barnepalliasjon hvor de skriver at det er fortsatt ønskelig med samarbeidet.

Etterutdanning som skal tilbys skal heve kompetansen til de ansatte. Fra tidligere av har instiuttet en tverrfaglig videreutdanning på 60 studiepoeng i palliativ omsorg. Ett av emnene retter seg mot barn og er utgangspunktet for å utvikle en videreutdanning for Andreas Hus.

- Vi er tidligere blitt bedt om å lage et kompetansehevingskurs til de som skal begynne å jobbe ved Andreas hus. Dette på bakgrunn av at vi allerede har utdanning i palliativ omsorg.

Hvorvidt NRKs avsløringer påvirker samarbeidet mellom foreningen og NTNU, ønsker ikke Vifladt å kommentere.

- Hva som har skjedd angående byggeprosess og innkjøp tar ikke jeg stilling til, sier Vifladt.