Utrykning til Gløshaugen: - Har alltid en viss «impact» her

Realfagsbygget og Kjemiblokkene ble evakuert på grunn av hydrogengass. Situasjonen ble raskt avklart.

Innsatsleder Arild Bjørnås sier det ikke skal mye til for at varslingssystemene utløses, men det er også sånn det må være når det er farlige stoffer i omløp på Gløshaugen.
Publisert

Rundt 12 i dag ble Realfagsbygget og Kjemiblokkene på Gløshaugen evakuert. Ifølge innsatsleder på stedet, Arild Bjørnås, var årsaken at varslingssystemet oppdaget hydrogengass.

- Lekkasjen skjedde i forbindelse med et skifte av gasstank, da var det noen ting som må kobles om. Så er det veldig følsomme monitoreringssystemer her oppe som oppdaget at det var gass på vidvanke og da blir vi tilkalt, sier Bjørnås.

Han sier det ikke var noe dramatisk situajson. Situasjonen var avklart ikke lenge etter 12.

- Men du ser jo at det alltid har en viss «impact» her, sier innsatslederen og viser til den store mengden studenter og ansatte som må evakueres.

For de som har tilholdssted i byggene var det denne gang bare en mindre avbrudd i dagen. Men det er et avbrudd for mange.

- Det er jo like kjedelig hver gang, men sånn er det. Det må nesten være på det nivået med forsiktighet når det er såpass mange farlige stoffer i omløp her, sier Bjørnås.

Han legger til at brannvesenet er avhengig av å få hjelp fra folk på stedet og at det pleier å gå veldig bra når de rykker ut til campus.

- Som regel så blir vi jo møtt av kvalifisert og kyndig personell, så det er bra, slår han fast.

Følg UA på Facebook og Instagram.