Ekstremværet «Hans»: Campus Evenstad evakueres

Campus Evenstad er evakuert. Alle beboere flyttes til grendehuset på Steinvika langs Riksveg 3. Alle ansatte må holde seg hjemme, melder HINN på sine nettsider

Høgakolen i Innlandet befinner seg i stormens øye, Nå er campus Evenstad i Østerdalen evakuert,
Publisert Sist oppdatert

Høgskolen i Innlandet sendte onsdag morgen ut melding om at alle beboerne på campus Evenstad i Østerdalen blir evakuert til et grendehus om lag en halvtimes kjøring unna. Ansatte som jobber på Evenstad får beskjed om å holde seg hjemme.

Vannet har trukket inn over jordene rundt studiested Evenstad og situasjonen følges nøye i timene fremover.

– Vi evakuerer fordi vi er redde for at veien oversvømmes, og da kommer man seg ikke derfra for å handle mat. Det er ingen dramatikk i det, det skjer innimellom, fordi vi ligger så nærme Glomma, sier dekan Maria Hörnell Willebrand til Forskerforum.

Maria Hörnell Willebrand er dekan ved Fakultet for anvendt økologi, landbruksfag og bioteknologi.

Siden det er sommer er det bare 12 internasjonale studenter som bor på campus. Vannet har ikke steget så mye at det har kommet inn på campus ennå, forsikrer HINN.

Bygget for å tåle flom

Campus er bygget for å tåle flom, og de ti bygningene er selvforsynt med egenprodusert strøm. Willebrand forteller at de forbereder seg på evakuering hver vår, og klokken seks i dag tidlig så de at Glomma steg så fort at det var best å evakuere studentene for å være føre var. Sårbart forskningsmateriale ble flyttet i natt.

- Det er rolig. Vi har rutiner for dette, så det går på automatikk, forklarer Willebrand.