Immatrikulering

Ålesund: Her er studentene tett på hverandre og på næringslivet

Studentene som hadde oppstart i Ålesund i dag trekker fram at det er et lite og sammenknyttet campus, samt at det er mye samarbeid med næringslivet.

NTNU-student i Ålesund, Amund Flataukan foretrekker et næringsnært campus.
Publisert

Flere av de nye studentene som denne uka starter ved NTNU i Ålesund legger vekt på det det tette samarbeidet som universitetet har med næringslivet. Slagordet «Norges mest næringsnære campus» blir ofte brukt i markedsføringen av studieltilbudene. 

Faglig og sosialt tilbud

Amund Flataukan fra Trondheim starter i høst på Økonomi og administrasjon. Han synes de tette båndene til bedriftene i nærområdet er viktig for å få et godt utbytte av studietiden i Ålesund.

- Jeg gleder meg til å studere her og jeg har god tro både på det faglige tilbudet og på studentmiljøet i byen, sier Flataukan.

Simon Anker Adolfsen gleder seg til å starte studieåret i Ålesund

Han får full støtte fra en annen trønder, Simon Anker Adolfsen, som regner med at tiden i Ålesund vil gi godt faglig utbytte. 

NTNU i Ålesund satser ikke bare på å trekke studenter ved å tilby et høyt faglig nivå. Studentene skal også trives og for å få det til har fadderne en helt sentral rolle.

Fadderlederne ved NTNU i Ålesund Siri Gaare Torsteinsbrend (til venstre) og Ayda Alizadeh

- Det viktigste med jobben som fadderleder er å tilrettelegge så godt som mulig for at nye studenter skal trives på campus, få seg nye venner og bli kjent med Ålesund. Det sier en av de to fadderlederne, Siri Gaare Torsteinsbrend.

Hun legger vekt på at Ålesunds er et nokså lite campus der alt og alle er tett knyttet sammen slik at det er lett å få seg venner og finne folk å være sammen med.

Håper studentene vil bli etter studiene

Den andre fadderlederen i Ålesund, Ayda Alizadeh, er helt enig.

- Det viktigste er at nye studenter tør å si hei til den nye medstudenten sin. Hvis du blir med på arrangementene i fadderuka får du en pangstart på studentlivet i Ålesund. Studenttilværelsen her er en opplevelse, sier Alizadeh.

Immatrikulering i Ålesund: Anne-Lise Sagen Major holder sin første immatrikuleringstale som viserektor for NTNU Ålesund.

Studentene får full støtte fra viserektor Anne-Lise Sagen Major. I talen sin ved immatrikuleringen i formiddag sa hun blant annet at studentene er viktige for Ålesunderne og Sunnmøringene.

- For dere som akkurat har flyttet til Ålesund håper jeg dere blir så forelsket i denne vakre byen og flotte regionen at dere velgere å bli her også når studitiden er over, sa Sagen Major til både nye og gamle studenter.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.