Flere norske studenter drar på utveksling

Flere norske studenter tar et år eller semester i utlandet nå enn før pandemien. Antallet som tar hele graden utenlands, synker.

Flere studenter velger å ta et år eller et semester i utlandet. Samtidig er det også færre som velger å ta en hel grad utenlands, ifølge Lånekassen.
Publisert

I sum er 8500 norske studenter på utveksling dette studieåret, skriver Lånekassen i en pressemelding.

- Vi merker oss at færre tar hele graden sin i utlandet, og også at færre starter på en grad i utlandet. Det kan være flere grunner til det. Pandemi, utbrudd av nye kriger og økende uro og usikkerhet i verden, samt svakere norsk krone, kan være forhold som påvirker studentene når de skal ta sine utdanningsvalg, sier direktør Kjetil Moen i Lånekassen.

Totalt får 22.000 studenter støtte fra Lånekassen til utdanning i utlandet dette studieåret. Det er 400 færre enn i fjor, og det laveste antallet norske studenter i utlandet siden 2010-2011, bortsett fra i koronaårene.

Blant de mest populære landene for norske studenter, finner man Storbritannia. Men færre studenter søker seg hit. 2900 studenter får støtte til utdanning i Storbritannia i år, mot 3300 i fjor. For ti år siden studerte 5800 nordmenn i Storbritannia.

Siden høsten 2022 har norske studenter kunnet få ekstra stipend for å velge å ta utveksling i Brasil, India, Kina, Japan, Sør-Korea eller Sør-Afrika.

Følg UA på Facebook og Instagram.