isfit-valg

Hun er ny leder for verdens største internasjonale studentfestival

Aurora Kolstad ble onsdag kveld valgt til ny leder av Isfit, fredsfestivalen som har sitt utspring fra Studentersamfundet i Trondhjem.

Aurora Kolstad kunne feire å få tillit fra Studentersamfundets storsal onsdag kveld.
Publisert

Det var to kandidater som hadde meldt seg i forkant av onsdagens Isfit-presidentvalg, som foregikk i Studentersamfundets storsal. Av Aurora Kolstad og Martin Støldal Gjervan, var det førstnevnte som gikk seirende ut med 58 prosent av avgitte stemmer.

Fakta

Isfit

  • Isfit har utspring og tilknytning til Studentersamfunnet og arrangeres annenhvert år i Trondheim.
  • Ideen om en internasjonal studentfestival i Trondheim oppstod på Studentersamfundet i Trondheim 1988. Tanken var å samle studenter fra ulike deler av verden og skape en kombinasjon av en konferanse og en festival.
  • I 1990 ble Isfit arrangert for første gang.
  • Isfit drives av Stiftelsen Isfit, som består av representanter fra Studentersamfundet, NTNU, Studentsamskipnaden i Trondheim, Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune.

Det skriver Under Dusken.

Det betyr også at tema for neste festival er «Power». Målet er å analysere ulike maktstrukturer, hvordan de påvirker studenter og hvordan de kan endres eller brukes for studentenes fordel.

- Vi ser for tiden et maktskifte og det gjør oss urolige. Makt kan gjøre oss ukomfortable og passive, men det er det jeg vil motarbeide. En internasjonal studentfestival er viktigere enn noen gang, sa Kolstad under valget.

- Aktivisme og engasjement kan være motgiften som gir makt tilbake til folket, konkluderte hun.

Ifølge et intervju med Under Dusken i forkant av valget, studerer Kolstad både ved Fotofagskolen, samtidig som hun studerer Indøk ved NTNU. Under sist festival, som gikk av stabelen i februar, var hun PR-sjef.

Les Universitetsavisas dekning av årets studentfestival: