Arbeiderpartiets gruppeleder: - Var ikke klar over at NTNU måtte stenge campus

Da formannskapet fattet vedtaket om strengere smittevernregler, var Aps gruppeleder ikke klar over at vedtaket innebar stenging av campus.

Tom campus Dragvoll. Formannskapet fattet et vedtak som medførte at NTNU måtte stenge dørene, uten at dette ble nevnt i diskusjonen forut for vedtaket.
Tom campus Dragvoll. Formannskapet fattet et vedtak som medførte at NTNU måtte stenge dørene, uten at dette ble nevnt i diskusjonen forut for vedtaket.
Publisert Sist oppdatert

Det skriver avisa Nidaros (bak betalingsmur).

Da formannskapet i Trondheim kommune vedtok innskjerpede rutiner, var en av følgene av beslutningen at NTNU måtte stenge campus. Seniorrådgiver Nina Kotte sier til Under Dusken at NTNU ikke ble varslet om at stenging kom til å bli vedtatt i forkant av formannskapets vedtak.

Under debatten forut for vedtaket ble stenging av campus ikke berørt. Nå viser det seg at gruppeleder i Ap, Roar Aas, ikke var klar over at nedstenging av campus ville bli en av konsekvensene av vedtaket.

På spørsmål om han var innforstått med at forskriften ville innebære stenging av NTNUs campuser da han ledet an i prosessen om å fatte vedtaket, svarer Aps gruppeleder slik til Nidaros:

- Nei, det var jeg ikke klar over. Det ble ikke nevnt. Det var et digitalt møte, der mange hadde ordet.

- De gjør det fordi de vet de kan

Det har gått en kule varmt på Nidaros' debattforum Trønderdebatt.

I et innlegg skriver Andreas Knudsen Sund, leder for Studenttinget ved NTNU: »Til tross for løfter om at «kunnskap er den nye oljen» og «Nordens beste studieby» så blåser politikerne i studenter og unge hver gang det gjelder, fordi de vet de kan.» Her kritiserer han byens politikere for å stenge campus samtidig som man holder ølkranene åpne.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS