Korona

Delt ut 11 000 tester i runde to av massetesting ved NTNU

Kommunen opplyste torsdag om fortsatt lave smittetall til tross for at et betydelig antall tester var delt ut til studentmassen.

For andre gang i høst har alle studenter ved NTNU fått tilbud om hurtigtest. I tillegg ble det delt ut tester til alle nye studenter under immatrikuleringen (bildet).
Publisert Sist oppdatert

- Det er synkende smittetall, og det til tross for at vi har delt ut 11.000 tester i andre bølge med massetesting ved NTNU, sa helse- og velferdsdirektør Wenche Dehli da Trondheim kommune torsdag arrangerte pressekonferanse om koronasituasjonen.

Med det kan det virke som om korona-utbruddet i studentmassen er under kontroll. Allerede i forrige uke var det tegn til optimisme da kommunen opplyste at de hadde forventet tre til fire ganger så mange positive testresultater som det som var tilfellet.

Tidligere denne uken sa fungerende kommuneoverlege Elizabeth Kimbell at en ytterligere nedgang i antallet positive tester i aldersgruppen hvor de fleste er studenter var kjempepositivt. Under formannskapsmøtet i kommunen fortalte hun at tallene ikke kan tolkes på annet vis enn at en nå begynner å få kontroll på smitten blant studentene.

En andre runde med massetesting ble av Kimbell forklart med et ønske om å plukke opp de som ikke hadde rukket å bli smittsomme da første runde ble gjennomført.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.