Korona

Ønsker ny runde med massetesting av studenter

Smittetallene blant studenter er på vei ned, men kommunen ønsker likevel en ny runde med massetesting.

Fungerende kommuneoverlege Elizabeth Kimbell i Trondheim kommune fortalte tirsdag at de ønsker å gjennomføre en runde med massetesting blant studenter.
Publisert Sist oppdatert

- Vi ønsker å gjennomføre enda en runde med massetesting av studenter for å plukke opp de som ikke hadde rukket å bli smittsomme i forrige runde, sa fungerende kommuneoverlege Elizabeth Kimbell under tirsdagens formannskapsmøte i Trondheim kommune.

Hun fortalte at et sted mellom 60 og 70 prosent av de som har testet positivt for korona under det pågående utbruddet er i aldersgruppen hvor de aller fleste er studenter, og at smittetallene her nå går raskt ned.

- Dette er kjempepositivt, og vi kan ikke annet enn å tolke det som at vi begynner å få kontroll på smitten blant studentene, sa Kimbell.

Hun understreket dog at kommunen ikke ønsker å lempe på tiltakene mot studentene før de har gjennomført en andre runde med testing.

Under møtet fortalte kommunaldirektør Morten Wolden at rundt 25.000 studenter benyttet seg av tilbudet om test under massetestingen forrige uke.

- Vi er imponert over den jobben studiestedene har gjort og det de har bidratt med. Dette er erfaringer vi kan dra nytte av også i andre sammenhenger, sa Wolden og la til at studiestedene nå er veldig opptatt av vaksinering.

- Uka starter 7. oktober, og det er et ønske om at flest mulig skal være fullvaksinert før den tid. Så får vi se om vi rekker det, sa Wolden.

Han fortalte også at situasjonen med sprengt kapasitet på isolasjonshotell har bedret seg, blant annet etter at studentsamskipnaden stilte elleve hybler til disposisjon.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.