Halvparten av studentene klarer ikke å dekke utgiftene med kun studiestøtten

Undersøkelsen gjennomført for Norsk studentorganisasjon viser at 45 prosent får hjelp av familie for å få det til å gå rundt.

De drøye 120.000 kronene Lånekassen utbetaler til en fulltidsstudent hvert år holder for de fleste ikke til å dekke utgiftene, viser en ny undersøkelse.
Publisert

I en undersøkelse gjennomført av Sentio for Norsk studentorganisasjon svarer 52 prosent av de spurte studentene at studiestøtten ikke er nok til å dekke utgiftene de har, skriver VG.

- Slik støtten er i dag legger man til grunn at studenter bruker mer tid på jobb enn studier, sier nestleder i studentorganisasjonen, Felipe F. Garcia, til avisen.

I undersøkelsen kommer det frem at 45 prosent av de spurte får hjelp av familie, 44 prosent bruker av oppsparte midler og 4 prosent tar opp forbrukslån.

Det er studenter ved Høgskolen Kristiana (71 prosent), Oslomet (65 prosent) og BI (64 prosent) som i størst grad oppgir at studiestøtten ikke holder til å dekke utgiftene. NTNU plasserer seg omtrent midt i sjiktet med 55 prosent, mens Universitetet i Stavanger (31 prosent), Høgskolen i Østfold (38 prosent) og Universitetet i Oslo (43 prosent) har lavest andel studenter som ikke får endene til å møtes kun ved hjelp av studiestøtten.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.