Ytring:

NTNU svikter totalt i planleggingen av bygg

«Det holder ikke å bare være god i teorien, når praksis viser noe annet. Vi forventer mer av NTNU.» skriver forfatteren av denne ytringen om NTNU og universell utforming.

Publisert

Denne ytringen var først publisert hos Midtnorsk debatt.

Til tross for at NTNU er kjent for å være fremst på teknologi og innovasjon, er de langt fra fremst på likestilling. NTNU underviser i fag som omhandler universell utforming, brukermedvirkning og forhold mellom funksjonshemmede og samfunn. Likevel svikter de totalt i planleggingen av sine egne nye bygg. NTNU mister troverdighet som kunnskapsleverandør når de svikter i konkret gjennomføring og utøver en praksis som aktivt forhindrer likestilling.

Det er ingen medvirkning fra funksjonshemmedes organisasjoner til det nye undervisningsbygget i Elgeseter gate, til tross for høye ambisjoner om universell utforming. Målet er «at universell utforming løses på en nytenkende og integrert måte, og blir et forbilde for gode løsninger». Resultatet viser imidlertid noe helt annet.

Her bygges det egne sosiale soner hvor funksjonshemmede utestenges, med dårlig toalett- og heiskapasitet, lite reflekterte løsninger for hørselshemmede og trange løsninger som vil gi plassproblemer. Rammene til bygget er dessverre ferdig satt, og lite kan gjøres når organisasjonene omsider får innsyn i planleggingen. Funksjonshemmede utgjør 15 prosent av befolkningen, og vi forventer at NTNU tar ansvar og sørger for å hindre utestenging og diskriminering i sine egne bygg. Det holder ikke å bare være god i teorien, når praksis viser noe annet. Vi forventer mer av NTNU.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Les flere ytringer her.

Powered by Labrador CMS