MDG-politiker retter harde angrep mot NTNUs representant i Brussel

Paal Frisvold, leder for Miljøpartiet De Grønnes internasjonale utvalg, retter harde beskyldninger om trakasserende atferd mot lederen ved NTNUs kontor i Brussel, Massimo Busuoli. En nær kollega av Busuoli sier hun ikke kjenner igjen beskyldningene.

Paal Frisvold var tilknyttet Sintef i Brussel over en treårsperiode. Han er nestleder for MDG i Oslo, og leder paritets internasjonale utvalg..
Publisert Sist oppdatert

Frisvold har hatt et treårig engasjement som innleid konsulent for Sintef. Engasjementet er nylig avsluttet.

I forbindelse med et innlegg på sine personlige Facebook- og Linkedin-sider, hvor Frisvold oppsummerer sine tre år som Sintef-tilknyttet i Brussel, går han til et rasende angrep på NTNUs stedlige representant der.

«Men elefanten i rommet er Massimo Busuoli, leder for NTNUs EU-kontor. Massimo har trakassert kollegaer i Trondheim og Brussel i lang tid,» skriver Frisvold.

Han hevder seg trakassert også personlig.

«Selv har jeg også vært offer for Massimos mafialignende oppførsler med trusler og trakasseringer ... Flere ganger har vi fått høre at «linja» skal ordne opp. Men i Sintef og NTNU kan det virke som linja ensbetydende med å gå fra problemer – ikke mot dem,» skriver Frisvold videre.

Han hevder at dette har blitt et omdømmeproblem for NTNU i Brussel.

«Nå skyr det norsk miljøet Massimo og NTNU – hvor Sintef kutter samarbeidet om European Strategy Summit i Brussel og leter etter nye kontorer. Forskningsrådet og Innovasjon Norge «glemmer» å inviterer Massimo til møter.»

Kollega avviser beskyldningene

UA har vært i kontakt med Busuoli. Han bekrefter at han er kjent med beskyldningene fra Frisvold, men avstår fra å kommentere dem.

UA har vært i kontakt med flere NTNU-forskere som besøker Brussel-kontoret i jobbsammenheng. De stiller seg uforstående til anklagene fra Frisvold.

Charlotte Eide.

En som velger å uttale seg ved navn, er Charlotte Eide, som er sjef for UiBs Brusselkontor. UiBs og NTNUs representasjoner i Brussel holder til i de samme lokalene.

- Jeg kjenner ikke igjen de beskyldningene som her er framkommet mot Massimo, sier hun til Universitetsavisa.

Eide har kjent og arbeidet med Busuoli siden 2018.

- Massimo har vært min sjef, nå min kollega. Vi jobber sammen i det daglige og jeg har kun positive ting å si om samarbeidet jeg har hatt med han, sier Eide.

Hjerte fra Lan Marie Berg

Angrepet på NTNUs representant i Brussel får et politisk aspekt ved at Frisvold presenteres som leder for MDGs internasjonale utvalg. Han er også fylkesnestleder i Oslo MDG.

I kommentartråden under Facebook-innlegget uttrykker ledende MDG-politikere sin støtte: Lan Marie Berg er representert med en hjerte-emoij mens MDG-politiker i bystyret i Trondheim, Tore Dyrendahl har likt innlegget.

UA har søkt Berg for kommentar, men har ikke fått svar. Universitetsavisa har også bedt prorektor for forskning Tor Grande om kommentar.

- Vi har registrert innlegget som Paal Frisvold har lagt ut på Facebook og LinkedIn. Jeg ønsker ikke å kommentere påstandene i innlegget. Vi følger opp medarbeidere som er berørt av saken, sier Tor Grande i en epost.