Krever nesten halvering av midlertidighet i akademia

Ola Borten Moe gir universitetene og høyskolene fire år på å få midlertidigheten ned på åtte prosent. Klarer de ikke det på egen hånd vil det bli innstramminger i regelverket.

Midlertidigheten i akademia skal ned på åtte prosent, sier statsråd Ola Borten Moe. UiO-rektor Stølen er dog usikker på om åtte er rett tall.
Publisert Sist oppdatert

- Jeg ser ingen grunn til at andelen midlertidige skal være særlig høyere her enn i arbeidslivet ellers, der midlertidigheten er på åtte prosent. Vi kommer til å gi et tydelig styringssignal til universitetene og høyskolene gjennom tildelingsbrevene. Og hvis det ikke lykkes, så kommer det til å komme mye kjipere innstramminger i forskrift og regelverk i neste omgang.

Det sa statsråd for forskning og høyere utdanning under Forskningspolitisk seminar i regi av Forskerforbundet, ifølge Forskerforum.

Målet er at sektoren skal få midlertidigheten ned på åtte prosent i løpet av fire år, fra dagens 14 prosent (ikke medregnet doktorgradsstipendiater og postdoktorer)

Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo, sa seg under seminaret enig i at midlertidigheten i sektoren må ned.

- Vi skal nok et stykke videre, men om åtte prosent er et riktig mål, kan jeg godt tenke meg å diskutere. Det er rom for å redusere noe, men jeg er usikker på åtte prosent, sa rektoren ifølge Forskerforum.