Byplansjefen vil ha NTNU-campus i tre

Å bygge NTNUs mulig nye campus i tre, vil vekke interesse for NTNUs hovedsete både nasjonalt og internasjonalt mener byplansjefen i Trondheim

Spennende. Utover det arkitektoniske utrykket, og miljøfordelene ved å bygge campus i tre, mener byplansjefen i Trondheim at et campus i tre ville vært et spennende forskningsprosjekt.
Publisert Sist oppdatert

- Vi er inne i en spennende tid med stor byutvikling, og planer om et nytt universitetscampus. Det gir oss en gylden mulighet til å se på mulighetene for bruken av tre i større bygninger og i byrom, sier byplansjef i Trondheim kommune, Hilde Bøkestad til Teknisk Ukeblad.

I neste uke arrangeres konferansen Forum Holzbau Nordic 14 i Trondheim. Den samler ulike aktører fra Norden, Europa og Canada for å diskutere ny kunnskap og dele erfaringer med bruk av tre i urbant byggeri.

Bøkestad håper byen kan dra nytte av disse aktørene i utviklingen Trondheim står fremfor.

Mye av byens småhusbebyggelse består i dag av tre, og byplansjefen mener tiden er inne for mer.

- Det ville vært veldig spennende å bygge nytt NTNU-campus i tre. Det er ikke så mange campus i verden som profilerer seg med bruk av tre i sin egen bygningsmasse i dag. Å bygge i tre kunne være noe som satt campuset til NTNU på dagsordenen både nasjonalt og internasjonalt, sier hun.

Utover det arkitektoniske utrykket, og miljøfordelene ved å bygge campus i tre, mener byplansjefen et campus i tre ville vært et spennende forskningsprosjekt.

- Erfaringene fra utbyggingen vil kunne gi ny kunnskap om bruken av tre i byen, og være med på å utvikle treteknologi videre inn i fremtiden, sier hun til TU.