Kunstverk savnet

Nok et kunstverk er meldt savnet ved NTNU. Denne gang er det verket «Squared potential» som har forsvunnet fra kjelleren i Hovedbygningen på Gløshaugen.

Publisert Sist oppdatert

I en melding på Innsida lurer eierne på om noen vet hvor det kan ha tatt veien. Verket er laget av Lona Hansen, og består av en serie med hvite elementer i tre og akryl som hver er på 20 x 20 x 20 cm.

I følge meldingen ble det innkjøpt til Topplederkonferansen på NTNU etter bachelorutstillingen på Kunstakademiet i 2012. Som følge av oppussing og uklarhet om hvor verket skulle henges opp har det siden den gang vært lagret ulike steder i kjelleren i Hovedbygningen.

I løpet av siste vinter har imidlertid hele kunstverket forsvunnet fra lokalene til Nyskapsingsstaben.

Det er ikke første gang at kunst ved NTNU ikke kan gjøres rede for. I fjor høst skrev UA om NTNUs eiendomsforvaltning som måtte lete med lys og lykte etter Knut Rose sitt oljemaleri "Relasjon".

Den gang var det ansatte på Dragvoll som lurte på hvor det store verket var blitt av, men ingen kunne svare på hvor det var og når det forsvant fra kantina på Dragvoll. Det viste seg etterhvert at maleriet befant seg på Gløshaugen.

Nå er det "Squared potential" som etterlyses. Seniorrådgiver Hanne Merethe Sørgjerd på om noen har opplysninger om hvor kunstverket er blitt av. Hun vet ikke om noen har lånt det uten å varsle, om det er blitt fjernet ved en feiltakelse eller om det rett og slett kan være stjålet.

UA skrev også om stemoderlig behandling av annen, betydelig kunst ved NTNU. Den store steininstallasjonen til Geir Stormoen, som ble laget til Dragvoll, ble demontert. Bare noen av steinene ble tilbake, grusen som lå i vannet mellom dem ble fjernet. Ståltrådskyen i gatekrysset manglet lyssetting om kveldene. Kunstner Stormoen sa til UA at universitetet hadde voldt så stor skade på installasjonen at den ikke lenger fungerte som et kunstverk.

Seniorrådgiver Hanne Sørgjerd som håper at noen som eventuelt vet beskjed om verket "Squared potential" tar kontakt med henne.