Mest penger til instituttsektoren

Tall fra Forskningsrådets Prosjektbank viser at instituttsektoren har mottatt 14,1 milliarder kroner de siste fem årene. Prosjekter rundt globale utfordringer og miljø topper lista.

Publisert Sist oppdatert

Disse pengene er fordelt på rundt 2 700 prosjekter, skriver Forskningsrådet på sin hjemmeside.

Universitet- og høyskolesektoren har mottatt 11,2 milliarder, mens næringslivet har fått 5,1 milliarder. Omlag 215 millioner har blitt bevilget til forskning i utlandet, fordelt på nesten 300 prosjekter.

Blant fylkene er det, ikke overraskende, Oslo som har fått mest penger – 9,1 milliarder kroner over de siste fem årene. Men Sør-Trøndelag, med universitetsbyen Trondheim, ligger ikke så langt bak, med 6,7 milliarder. Hordaland og Bergen deler tredjeplassen med Akershus.

Tall fra Prosjektbanken viser at de siste 16 årene har Forskningsrådet delt ut hele 84,2 milliarder kroner fordelt på nesten 42.000 prosjekter.

I Prosjektbanken kan brukere også enkelt se hvor mye penger som har gått til de ulike temaene. Globale utfordringer og miljø er begge tildelt 8,2 milliarder kroner i løpet av de siste fem årene, og kommer dermed høyt opp på listen. For globale utfordringer er pengene fordelt på drøyt 2800 prosjekter, mens tilsvarende tall for miljø er nesten 2700.

IKT, bioteknologi, miljøteknologi og mat ligger alle ganske jevnt, med bevilget beløp mellom 3,9 og 3,6 milliarder kroner. Landbruks- og fiskerifag ligger nederst på listen. De har de siste fem årene fått tildelt 39 millioner kroner, fordelt på åtte prosjekter.