NTNU i Ålesund preget etter to studenter har forsvunnet på kort tid

Politiet sier det ikke er noe grunn til å anta at det er en sammenheng mellom forsvinningene av to NTNU-studenter i løpet av en ukes tid. Viserektor i Ålesund sier sakene preger studenter og ansatte.

Anne-Lise Sagen Major, viserektor ved NTNU Ålesund.
Publisert Sist oppdatert

Oppdatert 04.03 kl 15.05: Politiet melder at de har gjort funn av Eirik Saenz Rørvik som forsvant natt til søndag i live. Studenten er sendt til sykehus med ukjent skadeomfang.

- Det at to av våre nå er forsvunnet berører oss alle og vi vil gjøre det vi kan for å ta vare på studentene og gi politiet den hjelpen vi kan. Det sier Anne-Lise Sagen Major til Universitetsavisa. 

NTNU gir nå tilbud om både personlige samtalere og krisehjelp. Det blir også etablert en egen beredskapsgruppe.

- Vår hovedoppgave nå er å bidra med støtte og hjelp. Det blir samlinger for de studentgruppene som er berørt. 

Medstudenter står fritt til å delta i søk

- Vil folk fra NTNU delta i letingen?

- NTNU som organisasjon har ikke blitt anmodet av politiet om å delta i organisert søk. Medstudenter som ønsker å lete sammen med pårørende står selvsagt helt fritt til å gjøre det på eget initiativ, sier Sagen Major.

Politiet startet i går søket etter student Eirik Saenz Rørvik da han ikke kom hjem etter en tur i Ålesund sentrum natt til søndag, Det skriver NTNU i en melding.

NTNU har satt ned stedlig beredskapsgruppe, som følger opp studenter og ansatte. Beredskapsgruppen har direkte kontakt med politi og støtteapparat.

- Vi vet ikke hva som har skjedd. Vi holder alle muligheter åpne, og ser hvor informasjonen leder oss, sier politiets operasjonsleder Sindre Molnes til Sunnmørsposten. 

Ønsker tips fra publikum

Politiet ønsker tips fra publikum.  Mannen i 20-åra er fra Ålesundsområdet.

- Det er ingen indikasjoner på at dette er en villet handling, sier Arne Lied Skodje, seksjonsleder ved etterforskningsseksjonen i Møre og Romsdal politidistrikt til VG mandag formiddag.

En annen NTNU-student i Ålesund har vært savnet i litt over en uke. Politiet opplyser at det ikke er noen grunn til å se disse sakene i sammenheng.

Følg UA på Facebook og Instagram.