Anslår at utsettelse av Ocean Space Centre vil koste 900 mill.

Anslagene er utarbeidet av NTNU og Sintef.

Ocean Space Centre sett fra Kong Øysteins veg mot akebakken Spruten
Publisert

Å utsette havforskningssenteret Ocean Space Centre vil koste 900 millioner kroner ekstra, anslår NTNU og Sintef i et dokument til Nærings- og fiskeridepartementet.

Minimum blir kostnaden 700 millioner kroner, og det kan bli så mye som 1,2 milliarder kroner, mener NTNU og Sintef, ifølge Khrono.

De anslår at Statsbygg må ut med 600 millioner kroner blant annet for kanselleringer av kontrakter, og stans- og oppstartskostnader. I tillegg kommer 300 millioner kroner i ekstrakostnader til flytting, leiekontrakter og kjøp av midlertidige bygg for NTNU og Sintef.

Forskningssenteret Ocean Space Centre skal drives av NTNU. I revidert nasjonalbudsjett foreslo regjeringen å utsette prosjektet til senest 2025 og ba om at det kuttes kostnader. Utsettelsen skapte stor misnøye internt i Arbeiderpartiet, særlig i Trøndelag. (©NTB) isabel.bech@ntb.noBilde: vgC4SFI0IPsNTNU skal drive havforskningssenteret Ocean Space Centre som skal bygges i Trondheim. Regjeringen foreslår å utsette prosjektet. Det vil koste, sier NTNU og Sintef.