646 millioner kroner til utbygginger nasjonalt

Over 40 millioner kroner til nye studentboliger i Trondheim og Gjøvik

104 nye studentboliger i Trondheim og Gjøvik får Sit etter planen for de pengene. Hovedvekten av pengebruken nasjonalt skjer i Oslo.

Nardovegen 12-14 er planlagt å bli Sits største prosjekt noensinne. Med ny finansiering er det et steg nærmere.
Publisert

Med de nye statstilskuddene på litt i overkant av 40 millioner kroner, har Sit sikret finansiering til flere byggeprosjekter, inkludert nye studentboliger på Kallerud studentby i Gjøvik.

Fakta

Dette er boligene i NTNU-byene som får finansiering

  • Trondheim, Festningsgata 11, 34 boplasser, 13 385 800 kroner.
  • Gjøvik, Studievegen, 20 boplasser, 6 720 000 kroner.
  • Trondheim, Nardoveien 12/14, 41 boplasser, 16 141 700 kroner
  • Trondheim, Klostergata 20, 9 boplasser, 3 543 300 kroner

Kilde: Regjeringen.no (se nasjonal oversikt).

Det melder Studentsamkipnaden i Trondheim, Gjøvik og Ålesund i en pressemelding.

Dette er det første byggeprosjektet som er klart etter at regjeringen i høst økte kostnadsrammen for bygging av studentboliger. Det vil si at hverboenhet kan koste mer penger.

I tillegg er Sit nærmere en fullfinansiering av studentbyen som skal bygges i Nardovegen 12-14 i Trondheim. Med planlagte boliger for 840 studenter er dette det største byggeprosjektet til Sit noen gang.

- Ved siden av tilskudd til nye boliger er vi svært glade over å ha fått tilskudd på ni studentboliger i forbindelse med oppgradering av den vernede bygården Klostergata 20, sier boligdirektør Lisbeth Glørstad Aspås. Miljømessig bærekraft er viktigere enn noen gang, og vi setter enorm pris på å at det også gis tilskudd til å ivareta gammel bygningsmasse på en skikkelig måte, avslutter hun.

Kontrakt for totalentreprise for bygging av de nye studentboligene på Kallerud studentby ble signert på fredag 17. mars, og i Nardovegen i Trondheim er Sit i ferd med å sette i gang klargjøring av tomten i disse dager.

I alt får åtte studentsamskipnader og en boligstiftelse til sammen 646 millioner til å bygge nye hybelenheter til studenter.

- Leieprisene har økt mye det siste året. Vi vet at husleie er den største enkeltutgiften for de fleste studenter. Å sørge for at det finnes god tilgang på trygge og rimelige boliger for studenter er noe av det viktigste vi kan gjøre for studentøkonomien. Det kan også bidra til å dempe presset på det private leiemarkedet. I år øker vi innsatsen særlig i Oslo, men også studentboligprosjekt i sør, vest og nord får store tilskudd, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.