"Ikke et dårlig budsjett"

"Omtrent som forventet." Det er NTNU-rektor Gunnar Bovims første reaksjon i kortform. Hør den litt lengre versjonen i UAs podcast.

Tord Lien og Gunnar Bovim under presentasjonen av statsbudsjettet på NTNU torsdag.
Publisert Sist oppdatert

- Vi har lagd et budsjett som legger grunnlaget for at NTNU skal kunne gjøre det bra, sa olje-og energiminister Tord Lien da han presenterte statsbudsjettet. Lien hadde, som han sa det, ”fått tildelt” Midt-Norge for å legge fram regjeringens budsjettframlegg, og da var det naturlig å velge NTNUs rådssal som arena, syntes statsråden.

Lien mente budsjettet var rimelig offensivt, rammevilkårene i norsk økonomi tatt i betraktning. Det er også et uttrykk for en forventet oppgang.

- Det er tegn som tyder på at vinteren 2016 kan bli bunnpunktet i norsk økonomi, etterfulgt av oppgang, sa Lien, før han straks la til:

- Mye er fortsatt usikkert.

Det er en forventet oppgang, om enn svak, i oljeprisene som danner grunnlag for denne forsiktige optimismen. Likevel:

- Norsk økonomi er i tryggere farvann nå enn bare for noen få måneder siden, sa minister Tord Lien, med NTNU-ledelsen som oppmerksomme tilhørere.

En liten time tidligere ga rektor Bovim til beste sine reaksjoner etter første gjennomlesning av statsbudsjettet. Hovedkonklusjonen er at både sektoren i allmennhet, og NTNU i særdeleshet, lever godt med dette framlegget.

- Det er noen poster jeg kunne tenkt meg en tydeligere profil, blant annet på bærekraftige energiformer. Men jeg kan ikke stå overfor andre sektorer og si at dette er dårlig, for det er det ikke.

Bovim er fornøyd med det han ser på som regjeringens standhaftighet i å følge opp lovnader om å satse på sektoren.

- Jeg tror det er veldig lurt, for skal landet komme unna den omstillingen som pågår nå, er det kunnskapen som skal drive det.