- Vi trenger ikke så mange samfunnsvitere

Statsministeren sa dette da hun i dag åpnet konferansen om grønn omstilling til havs.

Statsminister Erna Solberg åpnet Havkonferansen i Stavanger. Her er hun sammen med rektorene Dag Rune Olsen og Gunnar Bovim.
Statsminister Erna Solberg åpnet Havkonferansen i Stavanger. Her er hun sammen med rektorene Dag Rune Olsen og Gunnar Bovim.
Publisert Sist oppdatert

Norge trenger mest av alt å heve realfaglig kunnskapsnivå for lønnsom og grønn utnyttelse av havet . -Vi trenger ikke så mange samfunnsvitere, sier statsminister og samfunnsviter Erna Solberg (H).

Solberg holdt første innlegg på regjeringens konferanse om grønn omstilling til havs, om hvordan havets ressurser kan – og ikke kan – utnyttes i framtiden. Hun pekte ut kompetanseheving og forskning som særlig viktig for Norge:

– Flere må ønske å bli nysgjerrige og å jobbe med dette. De områdene vi skal bli verdensledende på må ha et helt ekstraordinært miljø, det bør være styrende framover, sier Solberg.

Hun beskrev dagens situasjon:

– Vi har flere svært gode enkeltmiljøer i Norge, men når vi blir rangert på samlede fagmiljøer, enten det er medisin, biologi eller annet, så kommer vi dårlig ut, det er bare på samfunnsvitenskap vi har et universitet som rangerer blant de 30 beste i Europa, sa samfunnsviteren Solberg.

– Det trengs ikke så mange av oss samfunnsvitere. Vi er best på å lage strategier, for å gjennomføre dem trenger vi annen kompetanse.

Powered by Labrador CMS