Han skal fortsette å lede arbeidet med å fordele semesteravgiften

Torsdag kveld valgte Velferdstinget et nytt arbeidsutvalg. Nåværende leder hadde ingen motkandidater og ble valgt til en ny periode.

Det nye arbeidsutvalget med leder Øystein Fruseth Christiansen, medie- og koordineringsansvarlig Kamilla Elene Samuelsen, foreningsansvarlig, Madelen Nymoen og nestleder Brede Haugland.
Det nye arbeidsutvalget med leder Øystein Fruseth Christiansen, medie- og koordineringsansvarlig Kamilla Elene Samuelsen, foreningsansvarlig, Madelen Nymoen og nestleder Brede Haugland.
Publisert
Fakta

Dette er den nye ledelsen i Velferdstinget

Leder: Øystein Fruseth Christiansen

Nestleder: Brede Haugland

Foreningsansvarlig: Madelen Nymoen

Medie- og koordineringsansvarlig: Kamilla Elene Samuelsen

Øystein Fruseth Christiansen har vært leder for Velferdstinget siden våren 2022 og var den eneste lederkandidaten til årets valg av arbeidsutvalg. Etter torsdagens valg skal han fortsette et nytt år som leder.

Velferdstinget har som oppgave å ivareta og bedre velferdstilbudet for studentene i Trondheim, Gjøvik og Ålesund. De bestemmer hvordan semesteravgiften skal fordeles og uttaler seg om hvordan Samskipnaden skal prioritere midler.

Godt fornøyd

Christiansen har tidligere hatt flere verv innenfor studentfrivilligheten i Trondheim, blant annet som leder av NTNUI. Han er godt fornøyd med gjennomføringen av valget, selv om han selvfølgelig skulle ønsket seg flere kandidater.

- Det er bra at vi hadde to kandidater både til nestleder og foreningsansvarlig, men vi skulle jo gjerne hatt flere kandidater til de andre posisjonene også.

Han forteller at det er krevende å rekruttere til slike store stillinger fordi det er mye ansvar og tar mye tid.

- Det er en trend som vi ser andre steder i studentpolitikken også, og som vi må jobbe med framover, sier den nyvalgte lederen.

Ønsket seg ny periode

Christiansen forteller at det er nettopp engasjementet for studentenes tilværelse, og det å videreutvikle Velferdstinget som politisk organisasjon, som fikk ham til å stille til en ny periode. Han tror også at erfaringen er noe han kan lære videre av.

- Det er viktig å lære og utvikle seg selv. Og i den kommende perioden ønsker jeg å forbedre meg ytterligere i lederrollen. Både ved å bygge et godt team, men også ved å øke samarbeidet med Gjøvik og Ålesund.

Han er svært fornøyd med resten av det nye arbeidsutvalget, og forteller at han også setter pris på at det er litt kontinuitet. Brede Haugland, som ble valgt til nestleder i årets valg, har det siste året vært foreningsansvarlig.

Mange høydepunkter

På spørsmål om hva Christiansen gleder seg mest til i det kommende året trekker han fram UKA, åpning av Samfundets nybygg og Helgasetr.

- Det er mange høydepunkter i året som kommer. Ettersom vi nettopp landet finansiering av en oppgradering av Elgeseter park, gleder jeg meg først til å se kickoff av fadderuka nå til høsten.

Han tror også at Velferdstinget får mye å jobbe med i det kommende året, og først på agendaen står kommune- og fylkestingsvalget.

- Det blir både viktig å følge opp den politikken som loves under valgkampen, og fortsette å jobbe for psykiske helsetilbud for studenter. Semesteravgiften er også presset, og dette blir en viktig prosess vi skal jobbe med nå mot høsten.