Slik skal 800 studenter bo på Nardo

Samskipnaden kommer stadig lengre i jobben med å få bygget 800 nye studentboliger på Nardo i Trondheim.

Mellom lave og høye bygg er det planlagt store fellesarealer.
Publisert Sist oppdatert

Betonmast har vunnnet forprosjektkonkurransen om nye studentboliger i Nardovegen, og med det er Trondheim litt nærmere 800 nye studenetboliger, opplyser Studentsamskipnaden i Gjøvik, Ålesund og Trondheim (Sit).

Betonmast sitt konsept går under navnet Hjem 2.0, og har en anslått prislapp på rundt 800 millioner kroner. Studentbyen skal etter planen være innflyttingsklart til studiestart høsten 2025.

LES OGSÅ: Sit ønsker nye studentboliger på Nardo

- Betonmast har svart godt på våre krav og ønsker om gode miljøtiltak i byggene, tilrettelegging for gode møteplasser og ivaretakelse av sosial bærekraft, sier boligdirektør Lisbeth Glørstad Aspås i en pressemelding.

I pressemeldingen kommer det også frem at professor og styremedlem ved NTNU, Aksel Tjora, har vært med på å utvikle «mange tilfeldige møtesteder» i prosjektet, noe Sit omtaler som veldig spennende.

De nye høyblokkene vil ha utsikt mot Nissekollen, hjemmebanen til Nardo FK.

Blant annet legger prosjektet opp til lavere boliger mot Nardovegen og den eksisterende boligbebyggelsen, mens det ut mot Torbjørn Bratts veg vil være høyere bygg som får utsikt mot Nissekollen. Med andre ord en ideell beliggenhet for ihuggede fans av 2.divisjonsfotball og Nardo FK.

Mellom de to rekkene med hus skal det være en stor åpen plass som skaper rom og møteplasser. Foruten de utvendige fellesarealene skal studentboligene romme treningssenter og serveringssted, skriver samskipnaden i pressemeldingen.

Innendørs møteplasser er også planlagt i de nye studentboligene.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.