Smittetilfeller ved NTNU, gjeninnfører meter i Gjøvik

Totalt 13 ansatte og studenter ved NTNU er smittet siden semesterstart. Tiltak er gjeninnført i Gjøvik og Ålesund.

NTNU i Gjøvik gjenninfører meteren.
NTNU i Gjøvik gjenninfører meteren.
Publisert

I alt 13 studenter og én ansatt ved NTNU er blitt smittet av korona de siste dagene. Det meldes på Innsida. Ved NTNU i Gjøvik er det meldt om ni smittetilfeller blant studenter.

Dette har ført til at avstandsgrensen på én meter i undervisningssituasjoner er blitt gjeninnført på campus fra fredag. Dette skjer etter anbefaling fra kommuneoverlege Siri Fuglem Berg. Samme unntak ble innført på campus i Ålesund onsdag 18.august.

Første smittede i Trondheim, flest smittede i Gjøvik

Det første smittetilfellet etter sommerferien ble meldt i Trondheim sist søndag. Dette gjaldt en ansatt ved Fakultet for medisin og helsevitenskap. Vedkommende hadde vært på campus i smitteførende periode og vask av aktuelle arealer ble derfor gjennomført.

Torsdag ble to studenter meldt smittet, en i Gjøvik og en i Trondheim. Fredag er det hittil kommet melding om 11 nye smittede studenter: En i Trondheim, to i Ålesund og åtte i Gjøvik. Personer som har vært i nærkontakt med de smittede blir kontaktet av smittesporere.

NTNU gjentar på Innsida oppfordringen fra kommuneoverlege Elizabeth Kimbell i Trondheim til alle som er på NTNUs campuser om fortsatt å holde avstand og unngå fysisk kontakt. Dette er spesielt viktig for uvaksinerte studenter og ansatte, Hun anbefaler også munnbind i situasjoner der man kommer tett på hverandre og f.eks står ansikt til ansikt. Dette gjelder også ved NTNU i Trondheim, selv om det her nå ikke er krav om én meter avstand i undervisningen.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Powered by Labrador CMS