PST advarer studenter mot utenlandsk etterretning

Norske studenter er blitt kontaktet av utenlandsk etterretning, opplyser PST, som advarer og informerer om faren.
–⁠ Vi vet at etterretningspersonell fra ulike tjenester har vært i kontakt med studenter, sier fagdirektør Jon Fitje Hoffmann i PST. 

–⁠ Vi vet at etterretningspersonell fra ulike tjenester har vært i kontakt med studenter, sier fagdirektør Jon Fitje Hoffmann i PST. 

For to uker siden la Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fram sin årlige trusselvurdering. Nå blir også norske studenter blir gjort oppmerksom at de selv kan være attraktive mål for utenlandsk etterretning, skriver Universitas.

– Etterretningstjenester er på utkikk etter mennesker som kan gi informasjon som kan gi inngang inn i interessante miljøer, sier fagdirektør Jon Fitje Hoffmann i PST.

–⁠ Vi vet at etterretningspersonell fra ulike tjenester har vært i kontakt med studenter, sier han videre.

Orienteringen PST gir studentene, er for at de selv skal vite hvor de kan ta kontakt dersom de opplever noe Hoffman betegner som ubehagelig.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Mastergradsstudent i geofysikk, Vemund Thorkildsen, sier til studentavisa at han valgte å droppe en deltakelse på et bandymesterskap i Russland.

– Jeg vet at jeg har høyere utdanning i noe de er interessert i. Så det kan hende det ikke hadde vært så lurt å dra til Russland, sier Thorkildsen.

PST selv har ikke oversikt hvilke studenter som er mest utsatt.

– PST har verken interesse av, eller mulighet til, å ha generell oversikt over studenter før de blir kontaktet. Vi er avhengige av at folk tar kontakt med oss, sier Hoffmann.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Misfornøyd med Sits boliginformasjon på nett

Student Victoria Dontsova mener manglende innvendige bilder og plantegninger på Sits nettsider skaper unødvendig merarbeid for flytteklare studenter.

Rapport:

Nesten 1 av 4 undervisningsansatte melder om svekket IT-sikkerhet i hjemmekontor

Flere ansatte i hjemmekontor melder om svekket IT-sikkerhet som følge av at jobben måtte gjøres hjemmefra. Undervisningsansatte er nesten i toppen av listen.

Kronikk:

Bør være obligatorisk for alle studenter å gjennomføre kurs i formidling

Forskere skylder samfunnet å formidle forskningen sin på en god, forståelig måte. Dessverre er det alt for få universiteter som tilbyr kurs i formidling.