PST advarer studenter mot utenlandsk etterretning

Norske studenter er blitt kontaktet av utenlandsk etterretning, opplyser PST, som advarer og informerer om faren.
–⁠ Vi vet at etterretningspersonell fra ulike tjenester har vært i kontakt med studenter, sier fagdirektør Jon Fitje Hoffmann i PST. 

–⁠ Vi vet at etterretningspersonell fra ulike tjenester har vært i kontakt med studenter, sier fagdirektør Jon Fitje Hoffmann i PST. 

For to uker siden la Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fram sin årlige trusselvurdering. Nå blir også norske studenter blir gjort oppmerksom at de selv kan være attraktive mål for utenlandsk etterretning, skriver Universitas.

– Etterretningstjenester er på utkikk etter mennesker som kan gi informasjon som kan gi inngang inn i interessante miljøer, sier fagdirektør Jon Fitje Hoffmann i PST.

–⁠ Vi vet at etterretningspersonell fra ulike tjenester har vært i kontakt med studenter, sier han videre.

Orienteringen PST gir studentene, er for at de selv skal vite hvor de kan ta kontakt dersom de opplever noe Hoffman betegner som ubehagelig.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Mastergradsstudent i geofysikk, Vemund Thorkildsen, sier til studentavisa at han valgte å droppe en deltakelse på et bandymesterskap i Russland.

– Jeg vet at jeg har høyere utdanning i noe de er interessert i. Så det kan hende det ikke hadde vært så lurt å dra til Russland, sier Thorkildsen.

PST selv har ikke oversikt hvilke studenter som er mest utsatt.

– PST har verken interesse av, eller mulighet til, å ha generell oversikt over studenter før de blir kontaktet. Vi er avhengige av at folk tar kontakt med oss, sier Hoffmann.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

UA-kommentaren:

En debatt på nippet til å gå bananas

Det nærmer seg politisk behandling av NTNUs store campusprosjekt. Det er nå det gjelder. Da er det fristende for aktørene å ty til retoriske virkemidler.

To nye meritterte undervisere ved NTNU

Førsteamanuensis Paula Rice og professor Arne Krokan er tildelt stats som meritterte undervisere.

Bevar ironien?

«Utbygging av Vestskråningen og ivaretakelse av grøntarealer er ikke gjensidig utelukkende. En utadrettet utbygging av Vestskråningen vil sannsynligvis føre til større bruk av den minst brukte delen av Høyskoleparken.» skriver styret ved Studentersamfundet i denne ytringen.

The big challenge: Ein festival for folk flest?

«Store og flotte ord, men handlingar talar som kjend høgare enn ord, og det å setje ein skyhøg pris på billettane gjer festivalen utilgjengeleg for mange studentar. Kven er neste generasjon som skal forsøke å løyse framtidas utfordringar viss ikkje studentane?» skriv studentleiaren i denne ytringa.