PST advarer studenter mot utenlandsk etterretning

Norske studenter er blitt kontaktet av utenlandsk etterretning, opplyser PST, som advarer og informerer om faren.
–⁠ Vi vet at etterretningspersonell fra ulike tjenester har vært i kontakt med studenter, sier fagdirektør Jon Fitje Hoffmann i PST. 

–⁠ Vi vet at etterretningspersonell fra ulike tjenester har vært i kontakt med studenter, sier fagdirektør Jon Fitje Hoffmann i PST. 

For to uker siden la Politiets sikkerhetstjeneste (PST) fram sin årlige trusselvurdering. Nå blir også norske studenter blir gjort oppmerksom at de selv kan være attraktive mål for utenlandsk etterretning, skriver Universitas.

– Etterretningstjenester er på utkikk etter mennesker som kan gi informasjon som kan gi inngang inn i interessante miljøer, sier fagdirektør Jon Fitje Hoffmann i PST.

–⁠ Vi vet at etterretningspersonell fra ulike tjenester har vært i kontakt med studenter, sier han videre.

Orienteringen PST gir studentene, er for at de selv skal vite hvor de kan ta kontakt dersom de opplever noe Hoffman betegner som ubehagelig.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.

Mastergradsstudent i geofysikk, Vemund Thorkildsen, sier til studentavisa at han valgte å droppe en deltakelse på et bandymesterskap i Russland.

– Jeg vet at jeg har høyere utdanning i noe de er interessert i. Så det kan hende det ikke hadde vært så lurt å dra til Russland, sier Thorkildsen.

PST selv har ikke oversikt hvilke studenter som er mest utsatt.

– PST har verken interesse av, eller mulighet til, å ha generell oversikt over studenter før de blir kontaktet. Vi er avhengige av at folk tar kontakt med oss, sier Hoffmann.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

Kva med studentanes rettar, Nord universitet?

Studentane ved Campus Nesna blir no utsett for eit tilfeldig og mangelfullt styringssystem som gjer studentane utrygge for både kvalitet og studiesituasjon.

Disse skal ha ansvar for norsk deltakelse i Horisont Europa

Forskningsrådet og Innovasjon Norge er de mest sentrale aktørene som skal følge opp norsk deltakelse i Horisont Europa, som er EUs forsknings- og innovasjonsprogram.

Ytring:

Norsk forskning er åpnet

- Vi er på god vei mot målet om åpen tilgjengelighet for offentlig finansierte vitenskapelige artikler , skriver Anne Kristine Børresen, Vidar Røeggen og Gunnar Sivertsen, arbeidsutvalget i UHR-Publisering.

Lager norsk ordliste for elektrofag

Universitetslektor Herman Ranes vil ha norske ord og begreper i elektrofaget. Nå setter han i gang med å lage ordliste, og Språkrådet er med på laget.