Fem forelesere fra NTNU går videre i Morgenbladet-kåring

39 finalister skal nå knive om å bli en av Norges ti mest fantastiske forelesere.

Selvskreven finalist? NTNUs Jostein Halgunset fikk flest stemmer fra studentene. Vil han også få flest stemmer fra juryen?
Selvskreven finalist? NTNUs Jostein Halgunset fikk flest stemmer fra studentene. Vil han også få flest stemmer fra juryen?
Publisert Sist oppdatert

Blant finalistene er NTNUs Johannes Skaar. Havner han på topp ti-lista, skriver han historie. Forrige gang Morgenbladet hadde en lignende kåring, i 2012, havnet han til slutt på den lista over Norges mest fremragende unge forskere.

Jostein Halgunset har også allerede gjort seg bemerket siden han fikk flest stemmer.

LES OGSÅ: Foreleser Halgunset om å undervise

Av nesten 400 forslag på dyktige forelesere, har nå Morgenbladet pekt seg ut 39 finalister. Eller rettere sagt 38 finalister siden to av dem er foreslått som et par. Juryen skal nå framover fingranske finalistene og til slutte sitte igjen med ei liste på ti – som offentliggjøres 2. september.

Morgenbladet går ikke vitenskapelig til verks i sin utplukking, men sier de har håndplukket de 39 finalistene etter lystprinsippet. Hvem fanget interessen deres?

– Ambisjonen er ikke å lage den definitive listen over Norges ti beste undervisere, men heller å trekke frem et knippe virkelig gode – blant flere – for å løfte en debatt, sier debattredaktør Marit K. Slotnæs til egen avis.

Her er NTNU-finalistene:

Johannes Skaar, elektronikk. Professor ved Institutt for elektronikk- og telekommuniksjon.

Bassam Hussein, prosjektledelse. Førsteamanuensis ved Institutt for produksjons- og kvalitetsteknikk.

Linda Dyrlid, sosialvitenskap. Førstelektor ved Institutt for anvendt sosialvitenskap.

Jostein Halgunset, anatomi. Professor ved Institutt for laboratoriemedisin.

Kjetil Steinsholt, pedagogikk. Professor ved Institutt for pedagogikk og livslang læring.

Veien videre mot toppen

Nå er det juryens tur til å høre på video- og lydopptak av underviserne i aksjon før de til slutt avgjør hvem som skal havne på topp ti-lista. Og løpet er ikke helt kjørt for de nesten 400 foreleserne som opprinnelig ble foreslått. Mener de at noen av disse er forbigått, så har de anledning til å hente navn derfra.

LES OGSÅ: Studentene nominerer sine fantastiske formidlere