Stølen klar for en ny rektorperiode

Svein Stølen og Åse Gornitzka blir rektor og prorektor ved Universitetet i Oslo de neste fire årene.

UiOs øverste ledelse de neste fire årene: Svein Stølen og Åse Gornitzka.
Publisert Sist oppdatert

- Jeg gleder meg veldig til å fortsette som rektor ved Universitetet i Oslo. Det er en institusjon jeg er veldig glad i og stolt over å få lede, sier rektor Svein Stølen i ei pressemelding.

Det var UiOs styre som vedtok hvem som blir rektorteamet for de neste fire årene. I motsetning til NTNU blir rektoren ved Universitetet i Oslo valgt framfor ansatt.

Stølen og Gornitzka hadde ikke motkandidater. Ifølge Uniforum måtte de derfor velges av universitetsstyret med simpelt flertall. Ingen stemte imot at de to kunne velges til rektor og prorektor.

Den nye ledelsen er valgt for perioden 1. august til 31. juli 2025.

Dette er UiOs rektorteam:

Svein Stølen, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, er professor i kjemi og rektor ved UiO 2017-2021. Stølen stilte til gjenvalg med sitt nye team, Stølen & Gornitzka.

Åse Gornitzka, Det samfunnsvitenskapelige fakultet, er professor i statsvitenskap. Hun er viserektor for forskning og internasjonalisering fra 2017-2021 og blir prorektor med samme ansvarsområde.

Bjørn Stensaker, Det utdanningsvitenskapelige fakultet, er professor i pedagogikk og leder av LINK - Senter for Læring og Utdanning, og blir viserektor for utdanning.

Per Morten Sandset, Det medisinske fakultet, er professor i medisin og viserektor for forskning og innovasjon 2017-2020, og vil fortsette i samme funksjonen i det nye teamet.

Mette Halskov Hansen, Det humanistiske fakultet, er professor i Kinastudier, og blir viserektor for klima/miljø og tverrfaglighet.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.