To forskere, en instituttleder og en fiolinist skal overvære alle disputaser framover

Håkon Gullvågs malerier av May-Britt Moser og Edward Moser, John Ugelstad og fiolinisten Anne Sophie Mutter pryder nå veggene i Disputasrommet i Hovedbygningen.

Moserne, rektor Anne Borg og kunstner Håkon Gullvåg var til stede under fredagens avdukning.
Moserne, rektor Anne Borg og kunstner Håkon Gullvåg var til stede under fredagens avdukning.
Publisert Sist oppdatert

Fredag var May-Britt Moser og Edward Moser til stede da portrettene deres, malt av kunstner Håkon Gullvåg ble avduket.

De to nobelprisvinnende forskerne, samt malerier av professor og instituttleder John Uglestad og fiolinist Anne Sophie Mutter skal henge i Disputasrommet, der doktorgradskandidater forsvarer sine doktorgrader.

- Ved NTNU er vi stolte av alle våre forskere. Noen av dem fortjener imidlertid anerkjennelse utover det vanlige. Personene vi hedrer her i dag har gjort en ekstraordinær innsats på sine felt. Innsats som NTNU, men spesielt storsamfunnet har hatt stor nytte av, fastslo rektor Anne Borg under utdelinga ifølge en melding publisert på NTNU nyheter.

May-Britt Moser og Edvard Moser skaffet seg verdensnavn da de i 2014 mottok nobelprisen i medisin eller fysiologi sammen med John O´Keefe. John Ugelstad var professor ved NTNU i hele sin yrkeskarriere, og gikk bort i 1997. Han var opphavsmannen til det som etter hvert fikk navnet Ugelstad-kulene, som revolusjonerte flere typer kreftbehandling, og har hatt betydning i behandlingen av AIDS og i DNA-teknologien. Mutter er fiolinist og æresdoktor ved NTNU.

Bildet av Ugelstad ble ferdigstilt av Gullvåg allerede på 1990-tallet. De andre portrettene er helt ferske. Anne Borgs forgjenger i rektorstolen, Gunnar Bovim, fikk også sitt portrett malt av Gullvåg. Les mer om det her.