Our excursion trip became an eye opener for everyone

At Froan Nature Reservation we could see the extent of marine litter.
Collecting plastic samples. It made a big impression on everyone to see the amounts of marine litter that has landed in the Froan Nature Reservation and what challenges it poses to wildlife and the rest of nature.  (Foto: Martin Wagner)

Collecting plastic samples. It made a big impression on everyone to see the amounts of marine litter that has landed in the Froan Nature Reservation and what challenges it poses to wildlife and the rest of nature.  Foto: Martin Wagner

On our way to Froan Nature Reservation.  (Foto: Martin Wagner)

On our way to Froan Nature Reservation.  Foto: Martin Wagner

Collecting plastic samples  (Foto: Hilde Ervik)

Collecting plastic samples  Foto: Hilde Ervik

Lunchbreak in beautiful weather  (Foto: Hilde Ervik)

Lunchbreak in beautiful weather  Foto: Hilde Ervik

Collecting plastic samples  (Foto: Hilde Ervik)

Collecting plastic samples  Foto: Hilde Ervik

1 / 5

(Watch more photos above)

A research group from the Department of Biology at the NTNU had a three-day stay at Mausund. Laura Monclus, Martin Wagner, Johannes Völker, Marta Pujol and Åse-Karen Mortensen will focus on the effects of plastic pollution on birds and animals. Employees at Mausund Field Station took the group out to Froan Nature Reservation to see the extent of marine litter and carry out their field work. They studied what we can find of marine litter, especially the extent of plastic in drinking water sources for birds and animals and how birds build nests of plastic materials. They took plastic-samples from all the places they visited.

It made a big impression on everyone to see the amounts of marine litter that has landed in the Froan Nature Reservation and what challenges it poses to wildlife and the rest of nature.

Everyone was impressed with the magnificent scenery at Mausund and at Froan Nature Reservation and was very pleased with the experience of the great nature. The seriousness of the plastic pollution made a big impression. This was stated when summary was done at Mausund Field Station after the fieldwork. The excursion trip became an eye opener for everyone.

UA vil gjerne ha dine kommentarer. Kommentarer fra anonymiserte brukere og kommentarer med personangrep vil bli slettet. Kommentarer som inneholder lenker må godkjennes manuelt. Det kan derfor ta noe tid før slike kommentarer dukker opp i kommentarfeltet.
comments powered by Disqus
Siste fra forsiden

– Et virus skal ikke stoppe meg!

To ganger i året går Klovneløpet av stabelen i studentbyen Trondheim. På grunn av koronaviruset gjennomføres vårens etappe med én mann – og ikke i Trondheim.

Kommentar:

Åpne landskap post covid-19

Det skal bli interessant å følge NTNU-ledelsens kamp for å tvinge ansatte med cellekontor ut i åpne landskap til høsten. Pleksiglassprodusentene kan gå gode tider i møte.

Forskningsleder går av etter konflikt med EU

Professor Mauro Ferrari går av som leder for Det europeiske forskningsrådet (ERC) i frustrasjon over måten koronapandemien håndteres på i EU. Men han var allerede bedt om å trekke seg.

Doktorkandidat overlevar på under 3000 kroner i månaden

Når han har betalt husleiga, har doktorkandidat Seid Mussa Ahmed 2648 kroner igjen å leva av. Statsråd Henrik Asheim vil no ta opp situasjonen til internasjonale studentar.