Rektor samlet NTNUs samarbeidspartnere til lunsj

Politikere og samarbeidspartnere var bedt. Rektor Anne Borg sa blant annet at NTNU fortsatt jobber for å få med mer i campusprosjektet.

Dekaner og politikere møttes til lunsj i Rådssalen i Hovedbygningen ved NTNU mandag. I forgrunnen rektor Anne Borg sammen med Audhild Kvam, administrerende direktør i Sit.
Publisert

Utenfor Hovedbygningen ved NTNU myldrer det av nye studenter, og musikken øker i styrke. Men inne i Rådssalen er det lavmælt mingling mandag formiddag. Her møtes næringsliv, politikere og NTNU-ere til lunsj.

Lunsjarrangementet har vært en årlig begivenhet, men som Anne Borg selv sier fra talerstolen - ikke de to siste årene. Det har koronaepidemien satt en stopper for.

Rektor Anne Borg snakket om campusprosjektet under lunsjen.

- Nå vil vi igjen samle NTNUs gode venner og samarbeidspartnere, sa Borg i talen til gjestene.

Vurderer neste års immatrikulering

Hun sier også at hun håper dagen vil bli god for alle de nye studentene. Immatrikuleringsseremonien skjedde som en digital sending i år - og det har vært omdiskutert.

- Så får vi se hvordan vi gjør det neste år, sa Borg.

Anne Borg benyttet også anledningen til å snakke om NTNU Campussamling, med politikere og næringsliv til stede.

- Jeg er imponert over at våre folk har kastet seg rundt, nå som det ble så store endringer i prosjektet. Det er ikke det samme prosjektet som før, men seks milliarder er mye penger, sa Borg.

Vil ha mer inn i campusprosjektet

Hun sa også at NTNU vil jobbe for å få inn de delene av prosjektet som ikke ble med i denne omgang.

- Så får vi se hva vi får lov til på egen kjøl. Dette er det viktigste prosjektet for kunnskapsbyen Trondheim, og en stor del av prosjektet skjer gjennom samarbeid med næringsliv og offentlige aktører, sa Borg.