Massevaksinasjon i Trondheim:

Kommunen slipper å betale for bruk av NTNUs lokaler

Helt gratis og med en rekke tjenester på kjøpet. Slik er Trondheim kommunes avtale med NTNU om bruk av eksamenslokaler til gruppevaksinering.

Trondheim kommune på befaring i lokalene til NTNU denne uka. At alle eksamener foregår digitalt dette semesteret, gjør at 2500 kvadratmeter nå er stilt til kommunens disposisjon
Trondheim kommune på befaring i lokalene til NTNU denne uka. At alle eksamener foregår digitalt dette semesteret, gjør at 2500 kvadratmeter nå er stilt til kommunens disposisjon
Publisert

- Kommunen må ikke betale for disse arealene. I tillegg stiller vi alt av driftspersonell til disposisjon gratis. Det gjelder blant annet renhold og vaktmestertjenester, sier Kjetil Mjøsund, avdelingsdirektør ved Avdeling for campusservice til UA.

Mandag ble det kjent at Trondheim kommune har inngått en avtale med NTNU om at de kan bruke lokalene på Sluppen. I normale tider avholdes det eksamener der. Bygningen er også kjent som den tidligere postterminalen i byen.

Nå blir det endevending av lokalene. De skal innredes med 20 avlukker i halvannen til to meters avstand, der folk kan bli vaksinert og sitte i 20 minutter etterpå i tilfelle noen får allergiske reaksjoner.

- Lokalene må spesialtilpasses formålet. Det er en svært omfattende jobb, sier rådgiver Runar Asp i kommunedirektørens fagstab i ei pressemelding fra Trondheim kommune.

Også denne jobben skal NTNU stå for – helt gratis.

- Vi rigger om. Vårt driftspersonell har god erfaring med dette, og det er bedre at vi gjør det med de ressursene vi har. Det gjelder også tilbakeføring til vanlig eksamensbruk, sier Mjøsund.

Kommuneoverlege Tove Røsstad var også med da kommunen hadde befaring i lokalene på Sluppen.
Kommuneoverlege Tove Røsstad var også med da kommunen hadde befaring i lokalene på Sluppen.

10 000 vaksineres i uka

Om lag 100 personer skal bemanne vaksinasjonslokalene på Sluppen sju dager i uka. Totalt er det anslått at inntil 20 000 personer kan vaksineres hver uke i Trondheim. Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen opplyser at under optimal drift kan 10 000 personer, og muligens flere, bli vaksinert i NTNUs lokaler ukentlig.

- Hvor mange vi får vaksinert, er helt avhengig av hvordan situasjonen utvikler seg og hvor mye vi får tilført av vaksinedoser, sier han til Universitetsavisa.

Selv er Garåsen svært fornøyd med at NTNU så velvillig låner ut eksamenslokalene på Sluppen.

- Det er fantastisk at NTNU blir med på denne samfunnsdugnaden. Sånn sett er det bra for oss at det er mange digitale eksamener, slik at NTNU ikke har bruk for så mange eksamenslokaler som vanlig, sier han.

Kommunen har et ønske om å bruke lokalene fram til sommeren.

Avdelingsdirektør Kjetil Mjøsund sier NTNU lar kommunen bruke lokalene nettopp fordi de ønsker å bidra til den kollektive dugnaden for å bekjempe viruset.

- Samfunnet må komme tilbake til normalen igjen så fort som mulig. Vi ønsker at våre studenter skal ha mulighet til å komme tilbake i vanlig gjenge så fort det lar seg gjøre, og antar at gruppevaksinering vil bidra til dette.

- Dette gjør vi med glede

NTNU leier selv disse lokalene av eier Heglund Holdning AS. Trondheim kommune skal bruke første etasje, som Mjøsund anslår er på om lag 2500 kvadratmeter.

Rektor Anne Borg mener det er en selvfølge at NTNU bidrar når de har egnede lokaler til formålet.

- Selvfølgelig gjør vi dette. Det å få i gang massevaksinasjon, er utrolig viktig og helt avgjørende for at vi skal komme oss ut av den koronakrisa vi er i. Da er det en selvfølge at NTNU bidrar. Det gjør vi med glede, sier NTNU-rektoren til Universitetsavisa.

Vaksineringa i NTNUs lokaler på Sluppen starter 15. februar.

Følg UA på Facebook, Twitter og Instagram.